Kanaması durdurulan ve tansiyonu normale döndürülen Oya Aydoğan’ın durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Yakın dostları destek için ünlü sanatçının tedavi gördüğü hastaneye gelmeye devam ediyor.

Boğazına takılan patatesi çıkartmaya çalışırken aort damarı yırtılan ünlü oyuncu Oya Aydoğan’ın sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Kanaması durdurularak, tansiyonu normale döndürülen Aydoğan’ın yarın uyandırılacağı belirtildi. Aydoğan, doktorlar tarafından uyutulurken, birçok ünlü isim yakın arkadaşlarını ziyaret için hastaneye geldi.

“SONUÇLARIN İYİYE GİTTİĞİNİ DUYDUK, SEVİNDİK”
Ünlü sinema oyuncusu Ahu Tuğba, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Çok değerli doktorları var. Her şeyin çok iyi olacağına inanıyorum. İçim parçalanıyor, Allah aşkına. Kendisini görme imkanımız yok. Oğluyla konuşmaz olur muyum, yavrum o benim. Küçücüktü o, maşallah o iyi. Allah onu nazardan korusun, annesini ona bağışlasın. Doktorlarına güveniyoruz, inanıyorum yani. Bazı sonuçların iyiye gittiğini duyduk, çok sevindik. Ben iyi değilim, bunlar çok hassas konular, evvela Allah sonra da doktorlara, ondan sonra da Allah onu oğluna bağışlasın” dedi.

“YARIN UYANDIRMAYI DÜŞÜNÜYORLAR”

Sinema oyuncusu Teoman Ayık ise, her gün burada olduklarını belirterek şunları söyledi: "Oya Aydoğan çok iyi bir sanatçı arkadaşımız, gerçekten üzgünüz. Doktorlardan aldığımız bilgiye göre kendisini uyutuyorlar ama tansiyonu normale dönmüş, kanama durdurulmuş. İnşallah iyi olacak. Aslında sadece Gurur içeriye girebiliyor. Gurur’un dediği ise şu; annesinin kulağına fısıldıyormuş. Kulağına fısıldaması ile herhalde moral buluyor, hissediyor demek ki, bunun neticesinde tepki almış. En azından kanama durdurulmuş. Kesin olmamakla birlikte yarın uyandırmayı düşünüyorlar.”

OYA AYDOĞAN HAKKINDA HASTANEDEN YAPILAN AÇIKLAMA

Liv Hospital tarafından yapılan açıklamada “Ünlü oyuncu Oya Aydoğan’ın sağlık durumu halen ciddiyetini korumaya devam etmektedir. Bütün kardiyolog hekimlerimiz 24 saat hastanın başında bekletiliyor, ikinci bir ameliyat şimdilik düşünülmüyor. Uyutulmaya devam edilen hastamızın takip parametreleri, önceki günlere oranla daha iyi değerlere doğru gitmektedir. Yoğun bakımda hekimlerimiz tarafından gerekli tedavilerin uygulanmasına 7/24 devam edilmektedir.” denildi.

BÜLENT ERSOY: HİÇ KİMSE HİÇ BİR ŞEY BİLMİYOR

Aydoğan'ın ziyaretine gelenler arasında Aydoğan'ın yakın dostlarından Bülent Ersoy da vardı. Ziyaret çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ersoy şunları söyledi: “Bir şey demeyeceğim. Ben beyanda bulunamam. Ama yoğun bakıma yanına girdim dualarımı ettim. Ben onun ablasıyım benim kardeşimdir Oya. Alakası olan olmayan bir yorumda bulunuyor. Başhekimle de görüştüm bundan son derece rahatsızlar. Hiç kimse bir şey bilmiyor. Esas bilgi bende ama ben de bir şey demeyeceğim” Serpil Çakmaklı'nın “ Doktorlar her şeye hazırlıklı olun dedi” açıklaması hatırlatıldığında, “Ne zaman konuşmuş Serpil doktorlarla. Kimsenin böyle bir açıklama yapmaya yetkisi yok. Bilmiyorlar, ben de söylemiyorum” şeklinde konuştu.

HASTANEYE KOŞTULAR

Hastaneye dün de ziyaretçi akını vardı. Yakınları ve ailesinin yanı sıra Orhan Gencebay, Hülya Avşar, Nuri Alço, Serpil Çakmaklı, Sibel Can, Sinan Özen ve Derya Tuna gibi birçok ünlü hastaneye koştu.

DOSTLARI NE DEDİ

Sevim Emre: Ona müzik dinleteceğim

Oya'nın çok büyük bir felç durumu yoktu. Ameliyata gülerek, el sallayarak uğurladık. 'Hepimiz buradayız, seni bekliyoruz' dedim. 
Bülent Hanım'ı da ben aradım. Deli oldu duyunca. Hemen hastaneye geldi. Sonra diğer bütün dostları. Herkes orada. Ben bütün yorum yapan arkadaşlardan rica ediyorum. Lütfen güzel yorumlar yapın. 
Uyanmasının ne şekilde olacağını bilemiyoruz. Uyandıktan sonra göstereceği tablo önemli. İnşallah size en güzel haberleri vereceğim. Beyinde bir jhasar olmaması çok önemli. Beyine gdien damarın temizliği yapıldı. Ben hasar kalacağını düşünmüyorum. 
Yoğun bakıma gireceğim bugün. Ona müzik dinleteceğim. Oya müziği çok sever.

Banu Alkan: Herkes onun için dua ediyor

Aramızda ufak tefek atışmalar olsa da, kalbini bildiğiniz bir insana kızamıyorsunuz. Çok üzgünüm. Bir evladı var. Allah önce canını kendisine, sonra evladına bağışlasın. Oya kimseyi kırmak istemeyen bir bebektir. Dualarım onunla. İlk fırsatta gideceğim. onu çok seviyorum. tüm dünyada nerede bir Türk varsa, onun için dua ettiğini biliyorum. Gün ağlanacak bir gün ama güleceğiz inşallah.

Faik Öztürk:  Kan lazımsa kan vereyim

Oya benim 25 yıllık dostum. Onun bu durumu beni Ankara'dan İstanbul'a getirdi. Hemen hastaneye koştum. Ne lazımsa yapayım. Kan lazımsa yatayım kan vereyim. Allah şifasını versin. O yüreği güzel, gönlü güzel insan. Delikanlı kadın. O benim kardeşim.
Bir patetes insanı ne hale getiriyor. Gurur'u aradım. Onun konuşmasında rahatladım. 2-3 gün uyutulacak. Kanaması durduruldu. Hayati tehlikesi yüzde 50-50 dedi. Hastaneye gittiğimde Oya'yı göremedim. Lavaboya gidip gelen, doktorla görüştüm diyor. Oya'nınçok seveni var.

Ahu Tuğba: Çok kötüyüm

Amerika'dan geldim. Elim ayağım tutmuyor. Çok kötü oldum. Safiye Hanım'ın konuşmalarına şahit oldum. Çok kötüyüm. Allah şifasını verecek inanıyorum. Hiç uyumadım dünden beri. Yüreğim çok kötü oldum. O bir anne. Allah evladına kavuştursun. Çok kötü oldum. Nuri insanların kötü gününde yanında olur. Ben çok fazla konuşamayacağım.

Nuri Alço: Oya dünya iyisi bir insan

Ben doktoru ile konuştum. 'Ameliyat çok başarılı geçti, damarını değiştirdik. Şah damarında tıkanıklık vardı. Onu da açtık.' dediler. Bugünü geçersek inşallah Allah bize onu bağışlayacak.

Önemli olan kanamanın durması ve vücuttaki kanın temizlenmesi.Akşam saatlerinde kanama tekrar başlamış.

Devamlı uyutma halindeler. Başında 3-4 tane hoca var. Bingür Hoca orada. Diğer hastanelerden bir sürü hoca var. Bu olay yaşanmadan yarım saat önce Malatya Festivali ile alakalı konuştuk. Çok mutlu ve neşeliydi.

Kendinden geçer gibi olunca ambulansı arıyorlar. Yarım saat gibi bir gecikme oluyor. Annesinde de tansiyon hastalığı var. Oya da yüksek tansiyon vardı. Kimseyle uğraşmayan, ilgilenmeyen dünya tatlısı bir insandı.

Onu tanıyanlar 'ya bu hakikaten bu kadar saf mı, iyi yürekli mi' der, inanamazlardı.

Dün sabah Gurur'u içeri aldılar, annesini gördü. Kendi kendine annesiyle konuştu. Doktorlar bi araya gelerek onu telkin ettiler. Gurur'a sakinleştirici verdiler.

Abisi geldi Almanya'dan. Onun da morali çok bozuk. 48 saat bu tür vakalarda atlatması çok önemli. Gurur, 'anneme olan sevgimi anlattım' dedi.

Oya oğlundan başkasını sevmez. Onun sevgilisi bile olmamıştır. Oğlu için kendini feda etmiş çok iyi bir anne, çok iyi bir insan. Aile dostları Orhan Gencebay-Sevim Emre, Bülent Ersoy

Oğlu için düzgün yaşamaya gayret eden mükemmel bir anne.

Serpil Çakmaklı: Dualarımız onunla

Türkiye için geçmiş olsun. Bütün dualarımız Oya ile beraber. Hergün oradayız. sabırla, merakla, heyecanla... Duadan başka elimizden gelen hiçbir şey yok. Yazın Oya ile birlikte bodrum'daydık. En son bir davette beraberdik. Sağlık çok önemli. Yarına çıkacağımızın garantisi yok. Özür dilemek için zaman bulamayız. Ne söyleyebilirim bilemiyorum ama Allah herkese güç kuvvet versin. gurur gerçekten çok hayırlı bir evlar. Bütün gelen insanlarla tek tek yakından ilgileniyoru. Allah evladına bağışlasın. Ateş düştüğü yeri yakıyor bir kor gibi. İnşallah ayağa kalkar da Oya'nın vesilesi ile Yeşilçam ekibi bir araya geliriz. Dualarımız onunla.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr