Şoförler, şikayet dilekçelerini verdikten sonra açıklama yaptı. Açıklama sonrası bir kişinin belediye panosunu duba ve tekmeyle kırması sonucu arbede yaşandı. Arbede de polis sert müdahalelerle kontrol altına alındı.

Kocaeli Şoförler ve Minibüsçüler Odası'na bağlı yaklaşık 500 özel halk otobüsü şoförü, çok sayıda yolcunun ücretsiz taşınması ve Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 249 yeni otobüsün sefere başlaması nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, belediye binasını bastı. Şoförlerin baskını karşısında polis ve zabıta ekipleri güvenlik önlemi aldı. Burada bir süre tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından şoförler, belediyede bulunan çözüm masasına sorunlarını dile getiren dilekçe verdi. Daha sonra şoförler, belediye girişindeki merdivenlerin önünde toplandı.

KURT: GÜNLÜK 80 BİN İNSAN ÜCRETSİZ TAŞINIYOR

Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, "Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan karar doğrultusunda araçlarda taşınan ücretsiz seyahat, toplu taşıma esnafında ciddi anlamda maddi zararlar verdi. Bunların dışında günlük taşıdığımız ücretli ve indirimli yolcular bulunmakta. Her gün, başta 65 yaş üstü olmak üzere, ortalama 80 bin civarında ücretsiz insan, 2002 tane toplu taşıma araçlarından, faydalanmakta. Bir yandan araçlarımızı engelliye uygun hale getirebilmek için, esnafımız bankalardan kredi çekerek araç yenilemeye gitmekte. Hal böyle iken esnafımızın aylık en az 4 bin lira kredi borcu var. Esnafımız bu kredi borcunu zar zor öderken, önümüzde Büyükşehir Belediyesi'nin plansızca almış olduğu, 249 adet 12 metrelik otobüslerle karşı karşıya kaldık. Bu durumdan esnafımız çok ciddi anlamda mağdur olacak." ifadelerini kullandı.

ARBEDE YAŞANDI

Kurt'un açıklamasından sonra şoförler slogan atarken, bir kişi belediye önünde bulunan panoyu duba ve tekmeyle kırdı. Olaya çok sayıda polis müdahale etti. Diğer şoförler bu müdahaleye tepki gösterdi. Bu sırada arbede yaşandı. Şoförlerin belediye önünden ayrılması için polis müdürleri anons yaptı. Anonstan sonra bazı şoförler belediye önünden ayrıldı. Ancak bazıları kalmayı tercih etti. Kalanlar içerisinde bulunan bir şoför, polis ve zabıta ekiplerine dönerek, "Biz sizi kalbimizde taşıyoruz. Ama siz bizim önümüze dikiliyorsunuz. Biz bu vatan için ölmesini de biliyoruz. Her gün şehit veriyoruz. Her gün gelin binin arabamıza. O zabıtalarda biniyor. Herkes biniyor. 15 tane beleşçi var. Bir de 65 yaşı getirdiniz. Birde sülalenizi getirin." diyerek tepkisini dile getirdi.

Bir başka şoför ise "Gülene kart ver ağlayana kart ver. Postane özelleşmiş kart ver. Herkese kart ver. Ona kart ver, buna ücretsiz kart ver." diyerek eleştirisini aktardı.

Bazı şoförlerin belediye önünde bekleyişi sürüyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr