Köşk ilçesinin kırsal Akçaköy Mahallesi'nde yaşayan Hüseyin Kuşaksız (61) ve Nimet Kuşaksız (55) çiftinin üç çocuğundan en küçüğü olan Zülkif Kuşaksız, geçen 5 Mart'ta ailesiyle alışveriş için pazara gitti. Bu sırada gelen bir telefon üzerine, bir işi olduğunu belirten Kuşaksız, anne ve babasının yanından ayrıldı.

Babasından kardeşi Zülkif'in aynı gün bir süre sonra yanında arkadaşı M.Y. (27) ile yanlarına döndüğünü öğrendiğini belirten Hatice Kavas (35), "Babama, Didim'de bir otelde iş bulduk, çalışmaya gideceğiz' diyerek izin istemiş. babamın, "Sana verecek yol param yok. Hem yanına kıyafet almadan nereye gideceksin' demesi üzerine 'Otelin sahibi gelip, otomobiliyle bizi alacak. Otelde temizlik yapacağız. Bir hafta sonra da gelip, valizimi aldıktan sonra, tekrar döneceğim' diyerek, yola çıkmış. Bir gün sonra bir arkadaşı babamı telefonla arayıp, 'Sen oğlunu kime emanet ettin? Didim'e Suriyeli mültecileri Yunanistan adalarına kaçırmak için gitmişler' demiş. Bunun üzerine annem ve babam başına bir şey gelmesinden tedirgin oldu. Çok üzüldüler" dedi.

Babasının üzüntüden hastaneye kaldırıldığını ve tedavi gördüğünü de anlatan Kavas, kardeşinin insan kaçakçılığı işlerine karışmış olabileceğinden korktuklarını belirterek, "Ailemiz perişan oldu. Jandarma ve polise kayıp başvurusunda bulunduk. Onlar da her yerde arıyor. O günden beri her ikisinin de telefonları kapalı ulaşamıyoruz" diye konuştu. Kardeşinin evden ayrıldığı gün en son arkadaşıyla Aydın Garı'nda olduğunu belirten yer paylaşımında bulunduğunu belirlediklerini de kaydeden Kavas, her ikisinin de bulunması için yetkilerden yardım isteyip, yerlerini bilen veya gören varsa en yakın polis veya jandarma karakoluna haber vermelerini istedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr