(Fotoğraf: adu.edu.tr)

ADÜ Veterinerlik Fakültesi Zooteknik Anabilim Dalı’nda görev yapan Bardakçıoğlu, 29 Mayıs’ta İstanbul’un fethiyle ilgili sosyal medyada, “Bugün muhteşem bir uygarlık olan Doğu Roma İmparatorluğu’nun başkenti Konstantinopolis’in barbar ve bağnaz bir kabile tarafından işgalinin yıl dönümü” paylaşımı yapmıştı.

Tartışma yaratan paylaşımın ardından ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Bardakçoğlu’na ‘Bizans sevici akademisyen’ demişti: “Terör sevici akademisyenlerimizden sonra Bizans sevici akademisyenimiz de oldu. Bilsinler ki Hira Dağı’nın evlatları Olimpos Dağı’nın evlatlarını mutlak ve yeniden mağlup edeceklerdir.”

Disiplin soruşturması başlatıldı

Rektör Bircan, Bardakçıoğlu’nun açığa alındığını yine sosyal medya hesabından duyurdu: “İlgili öğretim üyesinin sosyal medyadaki kabul edilemez paylaşımları nedeniyle disiplin soruşturması başlatıldı, ceza soruşturması başlatıldı ve açığa alındı. Bu paylaşımları nedeniyle haklı olan tepkinizi tehdit, hakaret ve küfür gibi ifadeler kullanarak değersizleştirmeyelim. Süreç tarafımızdan ciddiyetle takip edilecektir.”

Bircan, daha önce de ‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildiriyi imzalayan eski rektör Prof. Dr. Şükrü Boylu’nun görevden uzaklaştırılmasını protesto eden akademisyenleri açığa almıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr