UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Osmanlıspor sahasında Zürih'i mağlup ederek tarihi bir başarıya imza attı.

L Grubu'ndaki temsilcimiz sahasında Zürih'i 2-0 yendi ve tarihinde ilk kez katıldığı organizasyonda grup aşamasını geçip son 32'ye kalmayı başardı.

Karşılaşmada iki takımda dengeli bir ortaya koyarken, ilk yarıdaki tek etkili pozisyon 44. dakikada geldi. Sol çaprazda topla buluşan Regattin dönerek nefis vurdu, süzülerek giden top kaleci Vanins'in bakışları arasında direğin hemen üzerinden auta çıktı.

Böylece ilk yarı golsüz geride kaldı. Maçın ikinci devresi de ağır bir tempoda başladı. Son 20 dakikaya girerken 71'de Osmanlıspor gole çok yaklaştı. Sol kanattan savunma arkasına sarkan Maher son çizgiden pasını içeriye çıkardı, ön direkte Webo'nun dokunduğu top kaleci Vanins'te kaldı.

Bu pozisyonun iki dakika ardından ise beklenen gol geldi. 73. dakikada Zürih atağı sırasında topu kapan Osmanlıspor'da Maher'in araya bıraktığı topa sağdan Delarge çok iyi hareketlendi. Hızla içeriye girerek önünü boşaltıp topa çok sert vuran Delarge, ağları sarstı. Bu golle Osmanlıspor, Zürih karşısında öne geçti.

89. dakikada Osmanlıspor'un sol kanattan gelişen atağında Umar, ortadaki Erdal'ı gördü. Birkaç dakika önce oyuna giren Erdal da hızla içeriye girerek karşı karşıya pozisyonda yerden düzgün bir vuruşla farkı ikiye çıkaran golü kaydetti. Bu skor aynı zamanda maçın skorunu da berlirledi: 2-0.

Osmanlıspor, bu galibiyetle beraber, lider olarak, tarihinde ilk kez Avrupa Ligi'nde son 32 turuna kalmayı başardı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr