Dünya ABD Başkanı Donald Trump’ın göçmenlere ve mültecilere karşı aldığı kısıtlama kararını tartışırken Osmaniye'li bir grup gençin başlattığı hareket büyük ses getirdi. Osmaniye Karaçay Sosyal Spor Kulübü ve Suriyeli üniversiteli gençler tarafından oluşturulan ‘Bidayetlahin’ topluluğu kültürel köprü oluşturmak ve kardeşliği pekiştirmek için bir araya geldi. Karaçay Sosyal Spor Kulübü madde bağımlılığı oranının yüksek olduğu bir bölgede çocukları ve gençleri futbol ile bir araya getirerek onların topluma kazandırılması amacı ile tiyatro, drama, enstrüman eğitimleri vererek ayrımcılık ve yozlaşmaya karşı büyük bir direnişe imza attı.

Irkçılığa hayır maçı

8 yıl önce kurulan Karaçay Sosyal Spor Kulübü endüstriyelleşen futbola aykırı bir tavır ve amatör bir ruh ile Osmaniye'nin Karaçay mahallesinde onlarca çocuk ve genci bir araya getirdi. Dezavantajlı çocuklara katkı sunmak ve onları topluma kanalize etmek adına çaba sarf eden Karaçay Sosyal Spor Kulübü ve Bidayetlahin Topluluğu "Irkçılığa Hayır" söylemi ile dostluk düzenleyecek. Karaçay Sosyal Spor Kulübü emekçi insanların yaşadığı bir kenar mahallenin çocuk ve gençleri için uyuşmaktan ve yozlaşmaktan başka bir seçenek olduğunu hatırlatan hikayesi ile memleketin bir çok kenar mahallesine umut olmayı çoktan başardı.



Göçmenlere sahip çıktılar

Bidayetlahin kelime anlamı ile melodi başlangıcı anlamına gelmekte bu topluluk ise savaştan gelen Suriyeli çocuklara ve gençlere eğitim-öğretim hayatlarındaki desteğiyle, Türkiye içinde yaşam koşullarına uyum sağlamada, savaş psikolojisini iyileştirme yönünde bilinçli bir şekilde hareket etmekte. Bidayetlahin okuldaki ve sokaktaki göçmen çocuklara ulaşarak kişisel gelişimlerine katkı sunacak aktiviteler planlıyor ve uyguluyor. Yalnızca çocuklar ve gençlerle kalmayıp yetişkinlerle de bir araya geliyorlar ve çevresinde topladığı göçmen ailelere katkı sunmak adına çaba sarf ediyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr