30 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle açılan Osmangazi Köprüsü'nden, aynı gün saat 24.00'ten itibaren araçlar geçmeye başladı. Osmangazi Köprüsü'nden geçişler 9 günlük bayram tatili nedeniyle bu sabah saat 07.00'ye kadar ücretsiz yapıldı. Bu sabah saat 06.00'ya kadar köprüden toplam 965 bin araç geçiş yaptı. Saat 07.00'ye yaklaşırken, Yalova ve Kocaeli yönlerinde bulunan 10'ar gişede görevliler yerlerini aldı. Saatlerin 07.00'yi göstermesi ile birlikte bariyerler kapananarak, gişelerin üzerindeki 'Ücretsiz' yazılarının yerini 'Nakit', 'Kredi Kartı', 'OGS' ve 'HGS' aldı. Bariyerlerin kapanmasıyla birlikte sürücüler hem köprü ücretini, hem de Altınova ile Gemlik ararasında kullandıkları otoyolun ücretini ödedi.

Köprüden 1'nci sınıf araçlar 88.75 TL, 2'nci sınıf araçlar 141.95 TL, 3'üncü sınıf araçlar 168.60 TL, 4'üncü sınıf araçlar 223.60 TL, 5'inci sınıf araçlar 282.15 TL, 6'ncı sınıf araçlar ise 62.10 TL ödedi. Bu ücretin yanı sıra sürücüler Altınova, Kılıç, Orhangazi ve Gemlik gişelerinin hangisinden giriş yaptılar ise otoyol için de ücret ödedi.

'FİYATLAR ÇOK YÜKSEK'

Köprüden ilk ücret ödeyerek geçenlerden olan Cevat Kara, "Son bir iki dakika ile ücretsiz geçişi kaçırdım. Saat kaça kadar ücretsiz geçiş olacağını biliyordum ama kaçırdım. Fiyatları çok yüksek buldum. Biraz daha düşüş yapılırsa daha memnun oluruz" dedi.

Gişelerden geçen Faruk Uludağ ise, "Ücretsiz geçişin saatini ve fiyatları biliyordum. Fakat talihsiz bir olay yaşadım. Sol arka lastiğim patladı. Onu değiştirince geç kaldık ve ücret ödemek zorunda kaldık" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr