Her yıl düzenlediği gençlik kamplarıyla 27 yıldır hizmet veren Geleceğin Yıldızları, bu kez gençlerin içindeki sinema aşkını ortaya çıkaracak. Uludağ’da düzenlenecek olan Film Kampı’na 13- 16 yaş grubu gençler katılacak. 27 Temmuz’da başlayacak ve iki hafta sürecek olan kampta hayalleri beyazperdeye yansıtacak olanlara son teknolojiye ait kameralar ve bilgisayarlar verilecek. Her grup 5 kişiden oluşacak, sinema konusunda deneyimli koçlar gençleri eğiterek amatör ruhla bilgiyi bir araya getirecek. Program sırasında Geleceğin Yıldızları’nın düzenlediği her kampta yaşandığı gibi gençler ekip ruhunu öğrenecek. Yaratıcı düşünme ve yazma eğitimleri alacak.

 

Kırmızı halı gençleri bekliyor

Bir filmi kameraya almadan önce yapılması gereken en önemli iş gözlem. Gözlemlenen şeyin doğru şekilde kaleme dökülmesi de bu kampta öğrenilecek en önemli adımlardan birisi. Adeta profesyonel bir set ortamındaki gibi dekor, ulaşım, köstüm gibi detaylar da çekim sırasında kullanılacak. Ve tabii ki her filmin olduğu gibi burada çekilen filmlerin de bir afişi olacak!

 

Sinemanın büyüsü kampı saracak

Film kampının gençlerin içindeki sinema tutkusunu bir adım ileri taşıyacağını söyleyen Geleceğin Yıldızları Genel Müdürü Osman Gözet, şöyle dedi: “Belki de geleceğin sinema yıldızları ilk adımını bu kampta atacak, Türkiye’nin kazanacağı ödüllerin sahipleri de bu kamptan çıkmış olacak. Kampın sonunda düzenlenecek galada çekilen filmler tüm kamp tarafından izlenecek. Hem doğayla iç içe unutulmaz iki hafta yaşanacak hem de sanata dair ilk tohumlar gençlerin kalbine ekilecek.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr