İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, Manisa'da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verip, yaklaşan yaz ayları ile birlikte çıkabilecek orman yangınlarına karşı mücadele başlattıklarını söyledi. Aybal, orman yangınlarının yüzde 80'inin insanların ihmal ve dikkatsizliğinden kaynaklandığını belirtip, "9 Mayıs 2016 tarihi itibariyle Manisa'da 32 yangın ihbarı aldık. Müdahale ettiğimiz 16 yangında 8 hektar alan zarar gördü. Müdahalede bulunduğumuz orman sınırları dışındaki 6 yangında da 3 hektar alan küle döndü" dedi.

'10 DAKİKADA YANGINA MÜDAHALE'

Manisalılar'ın orman yangınlarına karşı içlerinin rahat olması gerektiğini belirten Aybal, "Manisa'da kameralı gözetleme kulelerimizin dışında 15 dozer, 7 greyder, 82 arazöz, 43 ilk müdahale aracı, 32 su ikmal aracı ile 24 saat ormanlar takip edilerek korunmaktadır. Kameralarımız sise ve dumana duyarlı ve duman gördüğü zaman 15-20 saniye içinde alarm vermektedir. Türkiye orman yangınlarıyla mücadelede dünyada üçüncü, Avrupa'da ise birinci sırada. Yangınlara karşı bölge müdürlüğü olarak hedefimiz erken ve etkin müdahale. Çünkü bölgemiz orman yangını riski açısında birinci derece hassas bir bölgeye sahip. Gerek bölgede gerekse de Manisa'nın hernhangi bir yerinde orman yangını çıkarsa 10 dakikanın altında bir sürede müdahale edebiliyoruz" diye konuştu.

'ALO 177'YE ÜCRETSİZ BİLDİRİN'

Temmuz ve ağustos aylarının oldukça sıcak geçeceğine dikkat çeken Aybal, vatandaşlardan orman yangınlarına karşı göstermiş oldukları duyarlılıklarının devam etmesini, gördükleri en küçük dumanı ücretsiz Alo 177 yangın ihbar hattına bildirmelerini istedi. Gerekli tedbirleri almadan orman alanlarında kesinlikle ateş yakılmamasını isteyen Aybal, bu konuda vatandaşları uyardı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr