Yenilenen Fulya Hakkı Yeten Tesisleri'nin açılış töreni sonrası yönetim kurulu üyeleri ve eski futbolcuların yaptığı gösteri maçında kısa süreliğine oynayan Fikret Orman, tesisler ve Fenerbahçe ile oynayacakları maç ile ilgili kısa bir açıklama yaptı.
Başkan Fikret Orman, "Fulya bizim için çok önemli bir yer. Biz bu semtin takımıyız. Onun için de burayı çok önemsiyorum. Buranın imkanları çok dardı, kötüydü. Bütün bunları yapmak bize nasip oldu. Onun için çok mutluyum açıkçası. Bundan sonra altyapıya da çok önem vereceğiz" dedi.

"ŞEREFİNLE OYNA HAKKINLA KAZAN"
"Hepimizin burada anıları var. En önemli başarılarımızı burada yaşadık" diye sözlerine devam eden Başkan Orman, "Kulübümüzle semtimizin birleştiği yerdir burası. O yüzden bu yatırım çok önemlidir. Biz yönetim kuruluna seçildiğimizde imkanlar çok kısıtlıydı. Ama çok şükür ki bu dönemleri aştık. Bu tesis, altyapıya ne kadar çok önem verdiğimizin de bir göstergesidir. Buradan sonra birkaç tane daha girişimimiz olacak. BJK Nevzat Demir Tesisleri'ne de ek sahalar inşa edeceğiz. Bu tesisi Beşiktaş?a kazandırdığımız için çok mutluyuz. Bizim ilkemiz olan 'Şerefinle oyna hakkınla kazan' sözünü tüm spor camiasına göstermeye çalışıyoruz. Sıkıntılı süreçlerden geçiyoruz. Yıllardır bu olaylardan en çok mustarip olan kulüp olarak empati yapabiliyoruz. Biz her zaman mazlumun ve haklının yanına olmaya çalışıyoruz. Bu tesisimizin herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

KADIKÖY'E LİDER GİDİYORUZ
Lig uzun bir süreç olduğunun altını çizen Orman, "Ligin daha üçte ikisi bitmedi. Bizim 13 maçımız var, rakiplerimizden Fenerbahçe'nin 12 maçı var. Şu an lideriz. Kadıköy'e lider olarak gidiyoruz, çok önemli bir şey. İyi niyetliyiz, Allah niyetimizi biliyor. Onun için de niyetimiz gibi olsun istiyoruz" diye konuştu.

ÇALIMBAY, "BİZ BURADA TARİH YAZDIK"
Beşiktaş'ın eski kaptanı Rıza Çalımbay da, "Her şeyden önce bize burayı kazandıran isimlere teşekkür ederim. Biz Şeref Stadı'nda yetiştik. Bize tesis yapılacağı söylendiğinde inanamamıştık. Biz burada tarih yazdık. Beşiktaş'ın en önemli sezonları, en önemli başarıları burada yaşandı. İlk çim sahayı burada yaşadık. Dört dörtlük bir takımımız vardı. Takım ruhumuz sayesinde birçok başarılar yaşadık. Bu tesislerin yapımında emeği geçenlere teşekkürlerimi sunarım. Hayırlu uğurlu olsun" ifadesini kullandı.

Beşiktaş'ın genç futbolcularından Eslem Öztürk ise Avrupa standartlarında bir tesis olduğunu belirterek, "Ben burada 2 yıl futbol oynadım ve devamında A takıma kadar yükseldim. Dilerim ki benim gibi genç futbolcular buradan yetişir. Emeği geçenlere teşekkürler" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr