Habertürk kanalında Ece Üner'in sunduğu 'Enine Boyuna' programında, MHP'deki kongre süreci tartışıldı.

Programın yorumcularından yandaş Star yazarı Fadime Özkan ve MHP'nin yayın organı Ortadoğu Gazetesi yazarı Mehmet Müftüoğlu, Gülen Cemaati'nin Meral Akşener'i desteklediğini iddia ederek 'Paralel yapı neden Akşener'i destekliyor?' diye sordular. 

"ÖCALAN DA ERDOĞAN'IN BAŞKANLIĞINI DESTEKLİYOR"

Orhan Bursalı'nın cevabı ise İmralı tutanaklarından geldi. Bursalı "Öcalan da PKK olarak Erdoğan'ın başkanlığını desteklediklerini açıkladı. Buna ne diyeceksiniz" dedi. Bu cevabı beklemeyen Fadime Özkan ise 'E napim destekiyorsa. Ayrıca AKP'nin başkanlık için Öcalan'a ihtiyacı yok' demekle yetindi.

CUMHURİYET RESEPSİYONU

Ortadoğu Gazetesi yazarı Mehmet Müftüoğlu ise MHP'nin AKP ve CHP ile karşılaştırılamayacağını ve millietçilik konusunda net bir duruşunun olduğunu söyleyerek "Sinan Oğan'ın HDP'lilerin de katıldığı Cumhuriyet gazetesinin resepsiyonun da ne işi var?" diye sordu. Bu soruya cevap ise gazeteci Gürkan Hacır'dan geldi. "Devlet Bahçeli Meclis'te HDP'lilerle tokalaşmadı mı?"

Ortadoğu yazarı Müftüoüğlu ise bu yanıt karşısında "Sayın Bahçeli'nin o dönem milli kardeşlik için 'Gel bakalım Hasip' diyerek Hasip Kaplan'la tokalaşması ile bunu bir tutamazsınız' diyerek geçiştirmeye çalıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr