BURSA'da, geçen kasım ayında çıkan kavgada başına odunla vurulması sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşince organları ile birden çok kişiye hayat veren 21 yaşındaki Emrah Baydur'un ölümüyle ilgili davaya başlandı. Sanık 22 yaşındaki Gürkan Çolakoğlu'nun, pişman olduğunu söylediği duruşmada Baydur'un kesin ölüm nedenin belirlenmesi için Adli Tıp Kurulu İhtisas Kurumu'ndan rapor alınmasına karar verdi.

Mustafakemalpaşa İlçesin'de geçen Kasım ayında iki grup arasında çıkan kavgada iddiaya göre, Gürkan Çolakoğlu'nun sopa ile kafasına vurduğu Emrah Baydur ağır yaralandı. Bursa'da hastaneye sevk edilen Bodur, bu olaydan 1 hafta sonra tedavi altında tutulduğu yoğun bakımda kurtarılamadı. Ailesinin izin vermesi sonucu talihsiz gencin karaciğer, kalp, böbrekleri ve korneaları Bursa, Ankara ve Balıkesir'de organ bekleyen hastalara nakledildi. Cinayetle sonuçlanan kavga sonrası zanlı olarak yakalanan Gürkan Çolakoğlu tutuklandı.

Hakkında Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Gürkan Çolakoğlu'nun yargılanmasına başlandı. Çıktığı ilk duruşmada pişmanlık duygularını dile getiren Çolakoğlu, "Kavga sırasında kendimi savunmak için odunu rastgele salladım. Keşke bu olayları yaşamasaydık. Çok üzgünüm. Rahatsızlık hissediyorum" dedi.

Mahkeme yargılamayı ileri tarihe ertelerken, organları ile 4 hastaya hayat veren Emah Baydur'un ölüm nedenin belirlenmesi için Adli Tıp Kurulu ihtisas Kurumundan rapor alınmasına karar verdi

 Kaynak: Cumhuriyet.com.tr