İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Farkhodjon Yusupov ve eşi Gulbakhor Yusupova getirildi. Duruşmaya Karako çiftinin çocukları da katıldı.

Duruşmada savcı Ümit Ocak, mütalaasını sundu. Mütalaada, Özbekistan’dan gelen sanıkların para biriktirmek istedikleri anlatıldı. Sanıkların, Karako çiftinin ciddi mal varlığına sahip olduklarını ve bir kısım para ile ziynet eşyalarını evde bulunan kasalarda sakladıklarını anladıkları belirtildi.

Bunun üzerine sanıkların, para ve ziynet eşyalarını alıp ülkelerine kaçmak amacıyla Karako çiftini öldürmek için plan kurdukları ve uygun zamanı kolladıkları anlatıldı.

Mütalaada, Karako çiftinin oğlu İzzet Karako’nun il dışında olmasını fırsat bilerek bıçak, çekiç ve tornavida ile cinayeti işledikleri ifade edildi.

Olayın ve sonrasında sanıkların yakalanma sürecinin detaylı anlatıldığı mütalaada her iki sanık için de tasarlayarak kasten öldürme, geceleyin evde silahla yağma ve yangın tehlikesi çıkarma suçlarından 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 16’şar yıla kadar hapis cezası verilmesi talep edildi.

Karako ailesinin avukatları, savcının mütalaası yönünde karar verilmesini istedi. Avukatlar, sanıkların suçu birlikte planlayarak işledikleri ve hiçbir duruşmada pişman olduklarını söylemediklerini kaydetti.
Sanık Farkhodjon Yusupov söz alarak pişman olduğunu söyledi. Sanık cinayeti tek başına işlediğini, eşinin suçsuz olduğu iddiasını tekrarladı.

Mahkeme, mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için avukatlara süre verdi. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

21 Ağustos 2014 tarihinde meydana gelen olayda Jak Karako ve eşi Georgia Karako Beşiktaş Balmumcu’daki evlerinde öldürülmüştü. Karako çiftinin yanında 4 ay önce işe başlayan hizmetçiler Farkhodjon Yusupov ve eşi Gulbakhor Yusupova fail olarak yakalanmıştı. Sanıklar, evden aldıkları ziynet eşyaları ve giysilerle Özbekistan’a kaçmak isterken yakalanmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr