Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'nda 11 Nisan 2016 tarihinde hükümlüler Ahmet Suphi Altındöken ve Necmettin Altındöken'in silahlı saldırıya uğraması ile ilgili olarak olayın nasıl olduğuyla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

G.A.'nın daha önceden tuvaletten aldığı tabancayı bir kağıt ile kapattığı, Ahmet Suphi Altındöken'in odasının olduğu koridora yöneldiği ve kapıya vurarak, "Suphi evrakın var imzalanacak" dediği bu sırada Suphi Altındöken'in kaldığı hücrenin mazgalını açar açmaz G.A.'nın ateş etmeye başladığı, tabanca seslerini duyan babanın ise yere düşen oğlunu korumak için üzerine yattığı bu nedenle vurulduğu anlaşıldı.

BU İDDİA AYAKLANDIRDI! KKTC'YE Mİ GÖMÜLECEK?

KKTC İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Özgecan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'in KKTC Kimsesizler Mezarlığına gömülmesine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, "Konu ile ilgili resmi veya gayriresmi herhangi bir başvuru yapılmamıştır" dedi.

Mersin'de katledilen üniversite öğrencisi Özgecan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesi için KKTC'de Kimsesizler Mezarlığına defnedilmesi yönünde yapılan haberin asılsız olduğu belirtildi.

KKTC İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Suphi Altındöken'in cenazesinin KKTC Kimsesizler Mezarlığına gömülmesi amacıyla Mersin'deki yetkililerin KKTC'yle temasa geçtiği yönünde yapılan haberlerin asılsız olduğunu ifade etti. Akansoy, "Konu ile ilgili resmi veya gayriresmi herhangi bir başvuru yapılmamıştır" dedi.

BABANIN DURUMU İYİ, CENAZEYE KATILMAK İSTEDİ
Ahmet Suphi Altındöken'in annesi Naciye Tan'ın, oğlunun cenazesini toprağa verememesi nedeniyle psikoloji bozuldu. Aile adına avukatları cenazenin defni için Tarsus Belediyesi'ne başvurunun sonucunu beklerken, hayati tehlikeyi atlatan hükümlü baba Necmettin Altındöken de oğlunun cenazesine katılmak istiyor.

Aynı saldırıda vurulan baba Necmettin Altındöken'in tedavisi TOKİ Numune Eğitim Araştırma Hastanesi'nde sürerken, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Baba Altındöken'in de oğlunun cenazesine katılmak istediği bu konuda Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuracağı bildirildi.

Özgecan'ın öldürülen katili Ahmet Suphi Altındöken’in eski eşi konuştu

ANNESİNİN PSİKOLOJİSİ BOZULDU
Eşinden daha önce ayrılmış olan Naciye Tan'ın bir taraftan oğlunun ölümü, diğer taraftan onu toprağa verecek bir mezar yeri gösterilmemesinin yaşattığı travma nedeniyle ruhsal sorunlar yaşamaya başladığı, bu yüzden de defin işlemlerini avukatının takip ettiği belirtildi.

Annenin, "Vicdanların rahatlaması için meydanlarda kendimi mi yakayım" dediği öğrenildi. Yakınları, eşinden boşanan anne Naciye Tan'ın, oğlunun cenazesini Tarsus Asri Mezarlık ya da köyü olan Kocaköy Mahallesi'nde defnetmekte ısrarcı olduğunu söyledi.

Bu nedenle ailenin avukatı bir kez daha Tarsus Belediyesi'ne bugün defin için başvuruda bulundu, izin verilmediği takdirde konunun Adana Bölge İdare Mahkemesi'ne taşınacağı belirtildi.

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken'in cezaevinde vurulması ile ilgili katil zanlısıyla birlikte bir gardiyan ve kadın adliyeye sevk edildi. Katil zanlısı Gültekin Alan ile diğer mahkumların ve cezaevi görevlilerinin ifadelerinin alınması ve güvenlik kameralarının incelenmesiyle silahlı saldırının nasıl gerçekleştiği belirlendi.

7 savcı ve 2 müfettişin yaptığı soruşturmanın ardından katil zanlısına bir gardiyan ve bir kadının yardım ettiği tespit edildi. Katil zanlısı Gültekin Alan ile Ahmet Tekin Baykal, Ferhat Yüksel, infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan, Hüsamettin Bağlar ve eşi Gamze Bağlar, sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

İnfaz Koruma Memuru Hacı Ahmet Ö.'nün, katil zanlısı Gültekin A.'nın Tokat'ta işlettiği gazino ve eğlence yerlerine gittiği, Adana'da da onun aracılığıyla göl kenarında bir restoran işletmeye başladığı saptandı. Yine Gültekin A.'nın, Tokat'tan infaz koruma memuru Hacı Ahmet Ö.'nün işlettiği mekan için kadın temin ettiği, bunların karşılığında da silahın ceza infaz kurumunda hükümlü bulunan Gültekin A.'ya teslim edilmesini sağladığı tespit edildi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Silahın içeriye oradaki bir görevli tarafından sokulduğuna dair bulgulara rastlandı, şu anda gözaltına alındı. Dışarıda, içeride ona yardımcı olan başkaları var. Onlarla ilgili de gözaltılar var. Soruşturma devam ediyor. Öte yandan iki cezaevi müdürü ile 3 görevli de açığa alınmıştır" dedi.

SORUŞTURMAYLA İLGİLİ GİZLİLİK KARARI ALINMASI EKLENDİ
Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesine ilişkin davada ağırlaştırmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Ahmet Suphi Altındöken'in tutuklu bulunduğu Adana Kürkçüler Cezaevinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi, babası Necmettin Altındöken'in yaralanmasıyla ilgili yürütülen soruşturma için gizlilik kararı alındı.

Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında, cinayet zanlısı olduğu öne sürülen hükümlü G.A. ile olayla ilgisi bulunduğu iddia edilen G.B, H.B, H.A.Ö. ve F.Y, Adana Adliyesine getirildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında getirildikleri adliyenin arka kısmından içeri alınan zanlıların, cumhuriyet savcısı tarafından ifadelerinin alınmasına başlandığı belirtildi.

Bu arada, Adana Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesinin, Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine soruşturmayla ilgili gizlilik kararı verdiği öğrenildi.

Öte yandan, olayda yaralanan Necmettin Altındöken'in Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi sürüyor. Saldırıda hayatını kaybeden Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesi ise defin işlemi yapılamadığı için Adana Devlet Hastanesi morgunda bekletiliyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr