Dünya, ABD Orlando’da LGBTİ bireylerin gittiği gece kulübünde 49 kişinin ölümüyle sonuçlanan IŞİD bağlantılı katliamın şokunu yaşarken nefret, tehdit söylemlerinin adresi bu kez İstanbul Taksim’de düzenlenecek Onur Yürüyüşü oldu.

“MAG-Müslüman Anadolu Gençlik” imzasıyla sosyal medyada paylaşılan bildiride, 26 Haziran’da düzenlenecek 2016 LGBTİ Onur Yürüyüşü’nün engellenmesine yönelik çağrı yapıldı. Facebook üzerinden yapılan homofobik çağrıda, yürüyüşü önlemek için “şuurlu bütün Müslümanların Taksim Meydanı’na davet edildiği” kaydedildi. “Onursuz sapıkları, i....leri yürütmüyoruz” başlıklı bildiride LGBTİ’den “sapık gürüh” olarak bahsedildi.

Grup aslında yürüyüşü bu pazar 19 Haziran’da gerçekleştirilmesi beklenen Trans Onur Yürüyüşü’ne karşı planlamıştı. Ancak grubun 26 Haziran’daki yürüyüşün daha geniş katılımlı olacağından yola çıkarak 19 Haziran’daki çağrısından vazgeçtiği iddia edildi. Yoğun tepkilerin ardından ise “MAG” afişleri dün gün içinde Facebook’tan kaldırıldı. Nefret söylemini sıklıkla kullanan Yeni Akit gazetesi de çağrıya destek verdi.

ABD Konsolosluğu’na gökkuşağı bayrağı

ORLANDO’da eşcinsellerin gittiği gece kulübüne yapılan saldırıda hayatını kaybedenlerin anısına, ABD İstanbul Başkonsolosluğu binasına, LGBTİ hareketinin simgesi gökkuşağı bayrağı asıldı. Saldırıda 50 kişi hayatını kaybetmiş, 53 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr