Sinop, devletin resmi kurumu TÜİK’in (Türkiye İstatik Kurumu) verilerine göre; verilen hizmetler, insan ilişkileri ve yaşam kalitesi açsından Türkiye’nin “en mutlu kent”i. Şehrin tanıtımını buradan hareketle yapmak üzere geçen sene ilk kez Sinop Tanıtım Günleri düzenlendi. Bu yıl da “Mutluluğun Başkenti Sinop, Türkiye’nin Başkenti Ankara’da” sloganıyla ikincisi düzenlenecekti.

Hatta etkinlik bugün başlayıp 14 Mayıs’a kadar sürecekti ki, bir sanatçı ambargosuyla etkinlik tümden iptal edilmek zorunda kalındı. Üstelik tüm tanıtım çalışmaları yapılmış, hatta sanatçı ve konukların biletleri alınmış ve otel rezervasyonları yapılmışken. Yani dün gece, etkinlik bu
gün başlayacakken. Neden mi? CHP’nin seçim şarkılarını yazan, 2013’te direnişe “Gezi Marşı”yla destek olan Onur Akın da etkinlikte sahneye çıkacağı için. Halbuki etkinlik programı yaklaşık bir ay önce yapılmış ve valilik tarafından onaylanmışken.

Akın: OHAL, darbe dönemlerini aratmıyor

Yaşananları gazetemize anlatan Onur Akın, OHAL döneminin darbe dönemlerini aratmadığı yorumunu, “12 Eylül döneminde, darbe dönemlerinde karşılaşıyorduk yasaklarla. Şimdi OHAL dönemi de darbe dönemlerini aratmıyor” sözleriyle ifade etti. Sanatçı, ambargo ve iptal kararı karşısındaki düşüncelerini şu sözlerle aktardı: “Sinop Valisi Hasan İpek organizasyon şirketini aramış, ‘Onur Akın’ı çıkartın’ demiş. Organizasyon şirketi direnince, Vali dört günlük etkinliğin tamamını iptal etmiş. Artık nereden talimat aldıysa... Gerçi tahmin edebiliyoruz nereden aldığını... Onur Akın’a tahammülsüzlükleri yüzünden Sinop halkını cezalandırdılar. Vali’yi bu yasakçı zihniyetinden, kültür sanata tahammülsüzlüğünden dolayı kınıyor, protesto ediyorum. Bu çağda Sinop gibi çağdaş, uygar bir kente böyle bir yönetim ve valiyi yakıştıramıyorum. Vali, ‘en mutlu kent’ Sinop’u bu hareketiyle mutsuz etmiştir. Ama kültür - sanatı, türküleri susturamazlar. Türküleri yapanlar yasaları yapanlardan daha güçlüdür.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr