Peki, oyuncu sayısında ivme yakalayarak yükselişe geçen oyunlar arasında hangi oyunlar yer alıyor?
League of Legends: Turnuvalar, twitch yayınları ve youtube kanallarının etkisiyle E-spor’ un öncülerinden League of Legends, gamer sayısında artışlar yaşamaya başladı. Bu kapsamda Twitch, Youtube yayıncılarının da belirtilen dönemler içerisinde artış gösterdiğini aktarmak mümkün.


Counter Strike Go: Bir zamanlar gençleri bilgisayar başına esir etmiş, bir nesli kendisiyle büyütmüş, Dünya’ nın en köklü ve önemli oyunları arasında yer alan Counter Strike’ ın Go versiyonu, yaz aylarında yine yükselişe geçti. Okulların tatile gireceğini fırsat bilen bir çok oyuncu, daha okullar kapanmadan Counter Strike Go üzerinde hesaplarını edinmeye başladılar bile. Ayrıca bu yükseliş, elbette Steam üzerindeki aktif hesap sayısına ve yeni hesap sayısına da sağlam ve önemli bir ivme de kazandırmış durumda.
Rocket League: Kıyasıya çekişmesi ve güzel grafikleriyle bilinen Rocket League’ de yükselişe geçen oyunlar arasında yer alıyor. Oyuncu sayısındaki artıştan, Rocket League ekibi de hayli memnun görünüyor. Özellikle oyunun 7 den 70 e herkes tarafından tercih edilebilecek bir rekabet barındırması da hayli önemli özellikleri arasında yer alıyor.
Yaz dönemi boyunca büyük ihtimalle tüm Moba oyunları ve online oyunlar, oyuncu sayısında ciddi miktarlarda artış yakalayacaklar. Ayrıca bu artış, okulların açılma döneminden sonraki 1-2 aylık sürece kadar devam edecektir.

İnstagram Logo Değişikliğini Unutturdu

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr