Milli futbolcu Önder Turacı, Belçika üçüncü lig ekiplerinden Sporting Hasselt ile anlaştı. Turacı, Sporting Hasselt’e 6 aylığına imza attı.
2005 ile 2010 yılları arasında Fenerbahçe forması giyen Önder Turacı, daha sonra Kayserispor, Göztepe, Sarıyer, Mersin İdmanyurdu formalarını giymiş ve son olarak da Antalyaspor ile anlaşmıştı. Geçen sezon Antalyaspor ile de yollarını ayıran 34 yaşındaki eski milli futbolcu, sezon başından beri boşta duruyordu.
Daha önce Standard Liege forması da giyen Önder Turacı, 2004 yılında A Milli Futbol Takımı'nın Avustralya ve Güney Kore hazırlık kamplarında da yer almıştı. Bir dönem A Milli Takım'da görev yapan Ünal Karaman'ın gayretleri ile ay yıldızlı formayı giymeye ikna edilen ve ardından da Fenerbahçe'ye transfer olan Önder Turacı, beklenen performansı gösteremeyince önce Fenerbahçe'den ardından da A Milli Takım kadrosundan düşmüştü.
Hem Belçika hem de Türkiye vatandaşlığına sahip olan Önder Turacı, Belçika’ya geri dönerek Belçika’nın üçüncü lig ekiplerinden Sporting Hasselt ile anlaştı. Hasselt şu anda Oosterzonen takımın 47 puanla lider olduğu ligde 36 puanla 6’ncı sırada bulunuyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr