Fenerbahçe, Roman Neustadter’le ikinci transferini yaptı. İmza töreni öncesinde kulübün televizyonuna çıkan Rus futbolcu çok mutlu olduğunu dile getirirken, program sırasında Galatasaray’a gönderme yapıldı. Sözlerine Türkçe “günaydın” diyerek giren Neustadter , “Havalimanında güzel bir karşılama oldu. Takıma katılmak ve arkadaşlarımla tanışmak için sabırsızlanıyorum. Almanya dışında bir ligde oynamayı hep istedim. Fenerbahçe de bana bunu sundu. Çılgın taraftarı olan bir kulübe geldim” dedi.

‘Yine golüm var’

İmza töreni canlı yayımlandığı sırada Neustadter’in Schalke 04 formasıyla UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’a attığı gol gösterildi. Moderatörün, “Gerçek bir Fenerbahçeli olmak için Galatasaray’a gol atmak gerekir” demesi üzerine Rus savunmacı, “Aynı şeyi Fenerbahçe formasıyla da yapmak istiyorum” dedi. Neustadter, Fenerbahçe’ye gelmeden önce Galatasaray ile görüşüp görüşmediği sorusuna “Futbolda çok fazla dedikodu olur. Başka takımlarla görüştüğüm doğrudur ama Türkiye’den başka bir takımla konuşmadım. Almanya dışında oynamak istiyordum, Fenerbahçe de benim için en iyi adım oldu” yanıtını verdi. Hem defans, hem de defans önünde oynayabildiğini ifade eden Roman Petrovich Neustadter, “Her iki pozisyonda da oynayacak teknik bilgiye sahibim. Takım oyuncusu olarak nitelendiriyorum kendimi. Hocam bana nerede görev verirse orada oynamaya hazır olurum” ifadelerini kullandı.

Enerjik ve iyilik meleği

Kendi sitesindeki sloganı ‘Her gün limitlerini zorla’ olan Neustadter’in saha içerisindeki en önemli özelliği bitmek bilmez enerjisi. Güçlü fiziğiyle ön plana çıkan oyuncu sertlik karşısında da yılmıyor. Agresifliğe karşı da her zaman sakinliğini korumayı başarıyor. Gelsenkirchen’de bulunan vakıflara ve yurtlara yaptığı yardımlarla bilinen Neustadter, ülkesinde iyilik meleği olarak tanınıyor.

Kırmızı kart görmüyor

Kart görmeye müsait bir pozisyonda forma giyen Neustadter, buna rağmen sakin bir futbolcu kimliğiyle ön plana çıkıyor. Bundesliga’da 7 sezon forma giyen Neustadter, çıktığı 181 maçta hiç kırmızı kart görmedi. Kariyerinde sadece 2 kırmızı kart olan Rus oyuncu, bu kartları Mainz 05’in ikinci takımıyla 18 yaşındayken mücadele ettiği 3. Lig’de 2006-2007 sezonunda gördü. Neustadter, Bundesliga’daki 7 sezonunda 24 kez de sarı kartla cezalandırıldı. Rus futbolcu, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 25, UEFA Avrupa Ligi’nde ise 7 kez forma giydi. Neustadter, 32 Avrupa maçında da kırmızı kart görmemeyi başardı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr