AKP Sözcüsü Ömer Çelik, 'Türkiye'nin aldığı tedbirler etrafındaki savaştan uzak durmak içindir. Türkiye hiçbir savaş senaryosunun içinde değildir' dedi.

Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle;

Türkiye'nin hassasiyetlerinin anlaşılması gerekir. Dünyanın bu örgüte göz yummaması gerekir. Hiçbir ülke başkalarının güvenliğinizi telkin edeceğiz lafına güvenmez. Ulusal güvenliğimiz kapsamında aldığımız bir tedbirin eleştirilmesini önemsemeyiz.

Rus medyası Türkiye'nin savaşa yöneldiğini iddia ediyorlar ancak Türkiye tüm bu tedbirleri savaşa girmemek için almıştır. Alınan tedbirler savaş senaryosunun parçası değil.  Tabiki tedbir alacağız.

HDP'YE TAZİYE ELEŞTİRİSİ

HDP terör saldırısı için hazırlanan bildiriye imza atmadı. Bunlardan bir milletvekili canlı bombanın taziyesine katılması ise TBMM üyeliğiyle bağdaşmadığı gibi insalıkla da bağdaşmaz. Türkiye'de görülmemiş ama dünyada da böyle bir şeyin görülmediğini düşünmüyorum. Bu şahsın ait olduğu partinin güçlü bir kınama içinde olmamasını da kınıyoruz. Bu insanlığa karşı işlenen suçun parçası olmaktır. O nedenle bu şahsın ortaya koyduğu tutum ve bildiriye imza atılmaması siyasi hayatımızda görülmüş en gayri ahlaki tutum olarak kayda geçmiştir. 

"CHP MASADAN KAÇTI"

CHP yeni anayasa çalışmalarından kaçtı. Bu anayasa defalarca değiştirildi. Başkanlık sistemi de parlamenter sistem gibi maşru bir sistemdir. Siz bunlar arasında parlamenter sistemi savunuyorsanız kabul ettireceksiniz. Türkiye'de meşruiyetin sınırını CHP çizmiyor. Evrensel değerlerle çiziliyor. Masaya oturmalı ve tezlerini anlatmalıydılar. Bu kendilerini siyasi parti olmaktan çıkarmak anlamına gelmektedir. Biz bir kere daha yeni anayasa yapma konusundaki irademizin en yüksek düzeyde olduğunu ve ortak çalışma çağrımızı yineliyoruz."

TÜRKİYE- AB İLİŞKİSİ

AB raportörü örgütün dilini kullandı. Biz AK Parti olarak AB üyeliğini en önemli konular arasında görüyoruz. Bizim dönemimizde tam müzakere gündeme alındı. Türkiye'nin AB'ye üyeliği bir devlet politikasıdır.

CERATTEPE

Başbakanımız çok ayrıntılı görüşemeler yaptı. Çevre hassasiyeti, konusunda çok hassasız. Türkiye'nin hemen her yerinde güzel şehirler için buna çok önem veriyoruz. Tek taraflı karar almak gibi bir durumumuz yok. Biz vatandaşı dinleriz. Bizim vatandaşı dinlememiz için protokole gerek yoktur, bir komisyon kurulur ve onları dinleriz. Bütün vatandaşlarımızdan ricamız illagel gruplara dikkat etmeleri. Cerattepe'de illegal grupların çevrer hassasiyetini çalmasına izin vermeyiz.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr