Basketbol Milli Takımı'nın Rio elemelerindeki mesaisi yarın başlıyor.

Filipinler'in başkenti Manila'da düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde mücadele edecek A Milli Erkek Basketbol Takımı, A Grubu'ndaki ilk maçında yarın Kanada ile karşılaşacak.

Mall of Asia Arena'da oynanacak karşılaşma TSİ 13.30'da başlayacak. Elemelerin ilk gününde B Grubu'nda ise Fransa ile Filipinler TSİ 16.00'da karşılaşacak. Türkiye, Kanada ve Senegal'in yer aldığı A Grubu'nda ilk 2 sırada yer alacak takımlar; Fransa, Filipinler ve Yeni Zelanda'nın bulunduğu B Grubu'nu ilk 2'de bitirecek ekiplerle yarı finalde çapraz eşleşme ile mücadele edecek.

Yarı finali geçen ekiplerin karşılaşacağı final maçında galip gelen taraf, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını elde edecek. Organizasyonda yarı finaller 9 Temmuz Cumartesi, final ise 10 Temmuz Pazar günü oynanacak.

MAÇ PROGRAMI

Manila'daki maçların programı TSİ olarak şöyle:

A Grubu

5 Temmuz Salı 13.30 Türkiye-Kanada

6 Temmuz Çarşamba 13.30 Kanada-Senagal

7 Temmuz Perşembe 13.30 Senegal-Türkiye

B Grubu

5 Temmuz Salı 16.00 Fransa-Filipinler

6 Temmuz Çarşamba 16.00 Filipinler-Yeni Zelanda

7 Temmuz Perşembe 16.00 Yeni Zelanda-Fransa

2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri Filipinler dışında İtalya ve Sırbistan'da bugün başlayacak elemelerde 2 takım daha Rio vizesi alacak.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki mücadelede A Grubu'nda Sırbistan, Angola ve Porto Riko, B Grubu'nda ise Japonya, Çek Cumhuriyeti ve Letonya yer alacak.

Sırbistan'da Türk hakemlerden Emin Moğulkoç da düdük çalacak.

İtalya'nın Torino şehrinin ev sahipliği yapacağı diğer bir elemede ise A Grubu'nda Yunanistan, Meksika ve İran, B Grubu'nda da Tunus, Hırvatistan ve İtalya, Rio vizesi için mücadele edecek. Olimpiyat heyecanı, Arjantin, Avusturalya, Brezilya, Çin, Litvanya, Nijerya, İspanya, ABD ve Venezuela erkek basketbol takımlarının yanı sıra 3 ülkenin de katılımıyla 6-21 Ağustos'ta yaşanacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr