Yunanistan'a yaptığı gezide mülteci kamplarını ziyaret eden Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, mülteci atletlerin Rio 2016'da umuda yürüyeceklerini söyledi. 

MEŞALE MÜLTECİ KAMPINDAN GEÇECEK
Mülteci atletlerin, açılıs seremonisinde dünyadaki tüm mültecilerin umudu olarak beraber yürüyeceğini söyleyen Bach, 21 Nisan'da ilk antik oyunların yapıldığı Olympia'dan Rio'ya doğru yola çıkacak olan olimpiyat meşalesinin, Yunanistan'da bir mülteci kampından geçeceğini belirtti. Bach, "Dünyanın dikkatini sayıları yaklaşık 60 milyonu bulan mülteciye çekmek istiyoruz. Onların problemleri ve çektikleri acıları unutmamalıyız" dedi.
Atina'da bir mülteci kampını ziyaret eden ve onlarla futbol oynayan Bach, Rio Olimpiyatları'na katlması muhtemel mülteci atletlerle de görüştü. Mülteci atletlerin durumu hakkında açıklama yapana Bach, "Onların umudu, marşları ve arkasında yürüyecekleri bir bayrakları yok. Onları olimpiyat bayrağı arkasında yürümeleri için davet ettik" dedi. Dünya üzerinde 5 ila 10 mülteci atletin olimpiyat vizesi almasını beklediklerini söyeyen IOC başkanı, bunlardan ikisinin Atina'daki kamplarda olduğunu açıkladı.

Mülteci kamplarına 2 milyon dolar yardımda bulunan ve kamplardaki uluslarası seviyedeki atletlerin belirlenmesi için ülkelere talepte bulunan IOC, Aralık ayında 3 olimpik atletin son göç dalgasına katıldığını tespit ettiklerini açıklamıştı.
Cuma günü Atina'dan ayrılacak olan Bach, 1896'da ilk modern Olimpiyatların yapıldığı Panathinaiko Stadı'nı ziyaret ederek seyahatini sonlandıracak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr