İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nden saat 01.30 sıralarında Türk Hava Yolları'na ait özel uçakla Brezilya'nın Rio de Janeiro kentine hareket eden 140 kişilik kafilede sporcuların yanı sıra teknik ekip ve yetkililer de yer aldı. Ailelerinin uğurladığı sporcuların heyecanlı olduğu gözlendi. Bu arada Kosova'nın 18 kişilik olimpiyat takımı da Türk kafilesiyle birlikte Rio de Janeiro'ya gitti.

Gençlik ve Spor Bakanı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden havalimanında yaptığı açıklamada, "Bu sene olimpiyatlarımız, Brezilya Rio'da 206 ülkenin 10 binden fazla sporcunun katılacağı bir organizasyon. Biz de 105 sporcuyla ilk defa 21 branşta olimpiyatlara gidiyoruz. İyi hazırlandığımızı düşünüyoruz. İnşallah güzel sonuçlarla geri geleceğiz. Bizim bütün hedefimiz başarı ve madalya.Sporcularımıza güveniyoruz. Allah yardımcımız olsun. İnşallah hayırlısı ile gidip geleceğiz" ifadesini kullandı.

Milli güreşçi Selçuk Çebi de hedeflerinin altın madalya olduğunu belirterek, "İnşallah bunu başarırız. Burada ailem yanımda, sevdiklerim yanımda bizi uğurlamaya gelmişler. Hayır dualarını bizden eksik etmiyor" dedi.

Milli eskrimci İrem Karamete ise şunları söyledi:
"Rio'da ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim. İnanılmaz mutluyum, heyecanlıyım. Bir an önce o gün gelsin istiyorum."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr