Anadolu Üniversitesi'nin bu yıl mezuniyet törenine katılım için imzaya sunduğu başvuru listesi ortaya çıktı. Söz konusu listenin imza sırasında Gezi eylemleri sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın isminin de yer aldığı ve imza kısmının boş olduğu görüldü. Listeyi Korkmaz'ın ağabeyi sosyal medyada paylaştı.



Ali İsmail Korkmaz'ın Annesi Emel Korkmaz, halen devam eden davanın Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından hükmünün usulen bozulmasından dolayı, “Benim oğlum bu sene mezun olacaktı. Ama üç senedir katillerin cezalandırılması için uğraşıyorum. Buraya her geldiğimde içim yanıyor. Her seferinde oğlumun nasıl katledildiğini onların yüzüne bakarak dinledim. Elinizi vicdanınıza koyup oğlumu çocuğunuzun yerine koyup ona göre ceza vermenizi istiyorum” demişti.

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, 2 Haziran 2013 gecesi Eskişehir’de, polis, esnaf ve karşıt görüşlü gruplar tarafından dövülerek öldürülmüştü.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr