SAVCILIK YAKALAMA ÇIKARILMASINI TALEP ETTİ   Soruşturmaya bakan İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi talimatının kimlerden geldiğine ilişkin yeni bilgilere ulaşması üzerine harekete geçti ve DHKP/C yöneticisi olduğu iddia edilen 9 şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

NÖBETÇİ SULH CEZA HAKİMLİĞİ TALEBİ KABUL ETTİ   Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın bu talebini kabul etti. Hakimlik kararında, eylemin niteliği ve gerçekleştirme şekli itibariyle yasadışı silahlı örgütünün Merkez Komite - Genel Komite'nin bilgisi, onayı ve talimatı olmadan gerçekleşmesinin örgütlerin hiyerarşik yapıları nazara alındığında mümkün bulunmadığını belirtti. Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın odasında eylemi gerçekleştiren ve güvenlik güçler ile girdikleri silahlı çatışma sonucuna ölen şüphelilerin, terör örgütünün Merkez ve Genel Komitesi ile irtibatlı oldukları vurgulanan kararda, "Bunun yanında eylemi gerçekleştiren şüphelilerin, soruşturma dosyası içerisinde HTS kayılarına göre eylem sürecinde ve müzakereler devam ederken yurtdışı (Yunanistan- Bulgaristan) ile süreklilik arz eden irtibatlarda bulundukları, söz konsusu yurtdışı kaynaklı bu telefonların terör örgütünce müzahir yayın organlarınca kullandıkları tespit edilmiştir. Bu husular dikkate alındığında yasadışı silahlı terör örgütünün sözde Merkez Komite ve Genel Komite üyesi konumundaki örgüt yöneticilerinin sürecin planlanması, devamı ve sonuçlandırılmasında etkili oldukları anlaşılmıştır" denildi.

"BAZI ŞÜPHELİLER ARAMALARA RAĞMEN BULUNAMADI"   Şüphelilerin üzerlerine atılı suçları işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren deliller bulunduğu ifade edilen kararda, hakkında yakalama kararı çıkarılan bazı şüphelilerin Türkiye'de yerleşim yeri adreslerinin bulunmadığı, bazı şüphelilerin adreslerinde tüm aramalarına rağmen bulunamadığı kaydedildi.

9 ŞÜPHELİ HAKKINDA TUTUKLAMAYA YÖNELİK YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI   Nöbetçi mahkeme, "Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs etme" ve "Tasarlayarak öldürme" suçundan şüpheliler Faruk Ereren, Sadi Naci Özpolat, Seher Demir, Şerefettin Gül, Mesut Demirel, Zerrin Sarı, Hüseyin Fevzi Tekin, Nuri Eryüksel ve Musa Aşoğlu hakkında "tutuklanmalarına yönelik yakalama kararı" çıkarılmasına karar verdi.

SAVCI 31 MART'TA ŞEHİT EDİLMİŞTİ   Gezi olayları sırasında gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmaya bakan Savcı Mehmet Selim Kiraz İstanbul Adalet Sarayı'ndaki makamında 31 Mart 2015'te rehin alınmıştı. 8 saat süren rehine alma olayı kanlı bitmiş, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz şehit olurken, DHKP-C'li Bahtiyar Doğruyol ve Şafak Yayla düzenlenen opasyonda öldürülmüştü.

SORUŞTURMADA İSMAİL AKKOL'UN İFADESİNE BAŞVURULMUŞTU   İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcıları soruşturma kapsamında Özdemir Sabancı suikastinin sanığı, DHKP-C üyesi İsmail Akkol "tanık" sıfatıyla geçtiğimiz günlerde ifadesine başvurmuştu. İsmail Akkol, ifadesinde Savcı Kiraz'ın şehit edildiği gün Yunanistan'da cezaevinde olduğunu söylediği öğrenilmişti.
Kaynak: Cumhuriyet.com.tr