Olay, Bursa'da bulunan OYAK Renault Fabrikası'nda geçen Mayıs ayında meydana geldi. Fabrikada 10 yıldan bu yana görev yapan Kaporta Bölümü Şefi 34 yaşındaki Nihat Sevinç, iddiaya göre yanında çalışan ve bir yıl önce işe giren 23 yaşındaki Fatih Aytemur'ı, sakalını kesmesi için uyardı. Sevinç, uyarısına rağmen sakalını kesmeyen Aytemur ile tartıştı. Aytemur'un attığı yumruk ile dengesini yitiren Sevinç yere düşüp komaya girdi. Ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılan Nihat Sevinç, 1 hafta süren yaşam savaşını kaybetti. Evli ve 1 çocuk babası Sevinç'in organları, ölümünden önce vasiyeti üzerine organ bekleyen hastalara nakledildi. Olay sonrası polis tarafından gözaltına alınan Aytemur, çıkartıldığı savcılık ve tutuklandığı nöbetçi mahkemede verdiği ifadede, şöyle dedi: 

"Sakalımı kesmemi istiyordu. Fabrikada benden başka sakal bırakanlar olduğu için kesmiyordum. Olay günü kendisine, 'Senin yüzünden uyuyamıyorum, psikolojim bozuldu' dedim. O da, 'Ne yapayım?' cevabını verdi. Dayanamadım, iki- üç yumrukla burnuna vurdum. Yere düştü, bayıldı. Düşerken bir yere çarptığını görmedim. O bana vurmadı."

Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Fatih Aytemur'un yargılanmasına başlandı. İlk duruşmaya tutuklu sanık ile ölen Nihat Sevinç'in eşi Gülay, annesi Nurten ve babası Özcan Sevinç ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada savunmasını yapmadan önce yumruk darbesi ile ölümüne neden olduğu Nihat Sevinç'in ailesine başsağlığı dileyen Aytemur, şöyle dedi:

"İnancım gereği sakal bırakıyorum. Fabrikada, benden başka çeşitli amaçlarla sakal bırakanlar var. Kimse kimseye karışmıyor. Ölen şahıs, 3 ay önce bulunduğumuz bölüme şef olarak atandı. 'Üst taraf gibi alt tarafı da uzatıyor musun, seninle görüşeceğiz, sakallarını kes' diyerek benimle uğraşıyordu. Sakalımı kesmeyeceğimi söyledim. Olay günü, vardiyaya yeni başlamıştık. Yine sakalımı kesmemi söyleyince, 'Benimle uğraşmayı bırak, seni şikayet ederim' dedim. Sinirlendi, küfür etti. Kolumdan tutup, yan taraftaki küçük bölmeye itti. Boğuşmaya başladık. Attığım bir yumruğun etkisi ile geri gitti. Parça koyduğumuz arabaya çarptı. Ben ardından yanına gittim. Ayıltmak için 1-2 kez yüzüne vurdum. Sonra ayrılıp bir kişiye, fabrikanın ambulansını araması söyledim. Ardından tekrar gelerek ilk yardım yaptım. Soranlara ise olayı anlattım. Hiçbir yere kaçmadım. Öldürme amacım yoktu."

MAHKEME HEYETİ İFADEDEKİ ÇELİŞKİYİ SORDU

Duruşma, mahkeme heyetinin sanığa olay sonrası verdiği ifade ile son yaptığı savunma arasındaki çelişki olduğunu hatırlatması üzerine Fatil Aytemur, "O gün oruç tutuyordum. Olayın bu kadar büyüyeceğini düşünmemiştim. Şu anda verdiğim ifade doğrudur" dedi.

Mahkeme heyeti, Nihat Sevinç'in ailesinin sanıktan şikayetçi olduğu davayı, tanıkların dinlenmesi, dosyadaki eksik evrakların beklenmesi için ertelerken sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr