Mersin'de Selahattin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Kemal Güven'in Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, salavat getiren öğrencilere içinde Sakal-ı Şerif olduğunu iddia ettiği cam fanusu öptürmesi tartışma yarattı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlatırken, Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu kentte sadece iki camide Sakal-ı Şerif olduğunu belirterek, "Bu bir şovdur" dedi.

Akdeniz İlçesi'nin Çilek Mahallesi'ndeki Selahattin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Kemal Güven, 14-20 Nisan tarihleri arasında Kutlu Doğum Haftası kapsamında okulun bahçesinde bir etkinlik düzenledi. Güven, yanında bulunan iki erkek öğrencinin mikrofonla salavat getirirken içinde Sakal-ı Şerif olduğunu iddia ettiği fanusu sıraya giren öğrencilere tek tek öptürdü. O anların yer aldığı görüntülerin sosyal medyada yayınlanması Mersin'de tepkiye neden oldu.

SORUŞTURMA AÇILDI

Olayın gündeme gelmesi üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı. Okul Müdürü Kemal Güven de görüntülerdeki kişinin kendisi olduğunu vurgulayarak, memur olduğu için açıklama yapamayacağını belirtti. Mersin Müftüsü Ali Melek ise Kutlu Doğum Haftası kapsamında tüm il genelinde 456, merkezde ise 222 program düzenlediklerini, okullarda ise bu tür bir etkinliğin programlarında olmadığını söyledi.

"İKTİDARA YARANMA DUYGUSU ÖNE ÇIKIYOR"

Görüntüleri değerlendiren Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, Mersin'de protokoller adı altında müftülüklerle, vakıflarla yapılan uygulamalarla eğitim alanının biraz daha dinci akımlarının etkisi altına alınmaya başladığını öne sürdü.



Bu tür uygulamaların dine zarar verdiğini savunan Muşlu, şöyle devam etti:

"Bu bir şovdur. Görüntülerdeki idareci bizzat okul müdürüdür. Mersin'de Sakal-i Şerif resmi kayıtlara göre Muğdat ve Ulu Camii'nde var. Müftülükten izin alınmadığına göre kavanoz içine konulan şey nedir? İkincisi bu tür şovlara okul içerisinde neden ihtiyaç duyulmaktadır? Açık ki burada iktidara yaranma duygusu öne çıkmaktadır ve böyle şovlarla yaranarak herkes kendisine bir yer edinme arayışı içerisindedir. Burada mağdur olanlar da maalesef öğrencilerimizdir burada mağdur olanlar maalesef velilerimizdir. Birileri kendi şovunu yaparken çocuklar buna alet edilmektedir. Dinimiz buna alet edilmektedir. Dinimiz bu vasıtayla da yıpratılmaktadır. Soruşturmanın sonucunu bekleyeceğiz. Ona göre bizde gerekli adımları atacağız."

"MERSİN PİLOT İL Mİ?"

Eğitim-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar ise görüntülerin ardından müftülük yetkilileriyle görüştüklerini ve kendilerine okullarda Sakal-ı Şerif sergileme gibi gelenekleri olmadığı yönünde bilgi verildiğini belirtti.

Boyar, şunları söyledi:

"Demek ki bu Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif'i değil. Acı olan, bu okul müdürü hakkında 9 kez öğretmelerin şikayet dilekçeleri var. Usulsüzlük, baskı, tehdit ve şantaj içeren iddialar. Bu okul müdürü Sakal-ı Şerif'i, dinimizi kullanarak kendini aklayacağını zannediyor. Bu okul müdürü görevde, müfettiş görevlendirildi ve soruşturma devam ediyor. Laikliğin ortadan kaldırılmasına yönelik, laiklik ilkesiyle bağdaşmayan olaylar yaşamaktayız. 'Mersin pilot il olarak mı seçildi?' diye aklımızdan geçiriyoruz. Acı olan, insanların artık yolsuzlukları, hırsızlıkları ve usulsüzlükleri dini ve Peygamber efendimizi kullanarak aklayabileceklerini düşünmeleri."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr