MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Anayasaya Mahkemesi'nin dokunulmazlıklarla ilgili başvuruyu reddetmesine ilişkin, "Anayasa Mahkemesinin aldığı karar doğrudur." dedi.

Vural, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Alman Federal Meclisinin Ermeni Soykırımı Tasarası'nı onaylamasının ardından TBMM'de üç parti tarafından yapılan ortak açıklamaya HDP'nin imza atmamasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Vural, "Utanç vericidir. Türk milletinin egemenliğini kullanıp parlamentoda bulunan, milletvekili sıfatını taşıyanların, aziz milletimize 'soykırım' yaftasını yakıştıran soykırımcılarla ve katliamcılarla birlikte olması, onların kime bağlı olduklarını net şekilde ortaya koymuştur" diye konuştu.

Soru üzerine Almanya'ya yönelik bir yaptırımın gündeme gelmesi gerektiğini belirten Vural, bu tasarının geleceğinin önceden belli olmasına rağmen bunun engellenemediğini belirtti.

"Bu nasıl dostluk ve müttefikliktir? Bunun hep sıkıntısını biz mi çekeceğiz?" diye soran Vural, şunları kaydetti: "Muhakkak kararlı, somut şekilde adım atılmalıdır. Geri Kabul Anlaşması dahil olmak üzere İncirlik'ten uçaklar için yer istiyorlar... Bu konuda kesinlikle bir tavır oluşturulması, bunun bedelinin olacağı hatırlatılmalıdır. Aziz milletimize bedel ödettiler, bu karşılıksız kalamaz. Bu milletin tarihine hakaret edip, kendisini yargıç yerine koyup bu suçu bize atfedenler, muhakkak bunun bedelini ödemelidir. Hükümet bununla ilgili tedbirleri kısa sürede almak zorundadır. Almanya'ya yönelik siyasi, kültürel, ekonomik, askeri boyutta yaptırımlar devreye alınmalıdır. Karşılıklı dostsak, müttefiksek, buna yakışmayan tavırları ortaya koyanlara karşılık biz de onların menfaatlerinin haleldar olacağını ortaya koymalıyız."

'DARBE Mİ YAPIYORLAR?'

Anayasa Mahkemesinin, HDP ve CHP milletvekillerinin, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili Anayasa değişikliğine ilişkin kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yaptığı başvuruyu reddetmesiyle ilgili soruya Vural, "Anayasa değişikliğine karşı ancak usul açısından bir müracaat olabilir. Burada kişisel bir başvuru imkanı yoktur. Bu konuda mahkeme süreci başladıktan sonra yargı süreci başlayacaktır. Anayasa Mahkemesinin aldığı karar doğrudur" karşılığını verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr