MHP'deki görevinden istifa eden Oktay Vural, TBMM'de gazetecilere açıklama yaptı. Vural MHP'li vekillerin MİT tarafından tehdit edildiği imasında bulunarak "MHP birliğini ve duruşunu bozmaya kimsenin gücü yetmez, kimse aklından bile geçirmemelidir. MHP milletvekillerini MİT'le korkutmak bir genel başkana düşmez. Bizim pabuç bırakacağımız hiçbir unsurun hiçbir yapının olmadığını herkes bilmelidir. Hangi görüşmelerden sonra bu açıklamalar yapıldı bilemiyorum" dedi.

Vural'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

MHP üzerindeki değerlendirmelerin nitelendirmelerin asıl amacının ülkücülük davasına hasımlık olduğunu belirtmiştim. MHP içindeki kadroları bölmeden, hareket edilmelidir.

Dün malesef Kılıçdaroğlu 'MHP'li milletvekilleri AKP'ye transfer olacak' şekilde talihsiz bir açıklama yapmıştır.

MHP içindeki değerlendirmelerin bir başkaları tarafından fırsat olarak görülmesi algı operasyonu yapılması MHP'nin davasına zarar vermek amacı taşımaktadır. 

MHP'yi temsil eden milletvekilleri 47 yıllık onurlu mücadelenin temsilcisi olduğunu bilincindedir.

MHP birliğini ve duruşunu bozmaya kimsenin gücü yetmez, kimse aklından bile geçirmemelidir. MHP milletvekillerini MİT'le korkutmak bir genel başkana düşmez. Bizim pabuç bırakacağımız hiçbir unsurun hiçbir yapının olmadığını herkes bilmelidir. Hangi görüşmelerden sonra bu açıklamalar yapıldı bilemiyorum. MHP ve milletvekilleri, irademiz, davamız darbecilere boyun eğmemişken cunta artıklarına, sivil darbecilere, tek adamlara, devletimizi federasyona dönüştürmek isteyenlere mi boyun eğecek? Bu zihniyet, MHP'yi temsil eden makamları ve mevkileri anlamadıklarını göstermiştir. Yaptığımız değerlendirmeler, kim ne bekliyorsa beklesin, bundan sonra da birliğimizi ve beraberliğimizi koruyarak, Türkiye'nin umudu olarak yola devam edeceğimizden kimsenin korkusu olmamalıdır. Kendi iç değerlendirmelerimizde oluşan ortamda, iç bünyemizdeki değerlendirmelerin başka partiler tarafından fırsata çevirme hevesleri, onların kursağında dün de kalmıştır, bugün de kalacaktır. Kamuoyunda değerlendirme yapanların beyanları, kendi esasımız hiçbir zaman olmamıştır. Ülkücü MHP ve onun temsilcisi sıfatını taşıyan herkes, bu siyasi mücadele tarihinde referans kaynaklarına bağlı olarak mücadelesini sürdüreceğine eminiz. MHP'yi temsil noktasında elde edilen makam ve mevkiler, unutulmasın ki 47 yıllık şerefli bir mücadelenin neticesinde olduğunu herkes bilmelidir. Bundan sonraki süreç içerisinde de bu konudaki değerlendirmelerin amacının Türkiye üzerinde, "Yeni Türkiye" adı altında bir dönüştürme çabası, MHP üzerine oynanan algı operasyonları başarılı olamayacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr