Milli Güvenlik Kurulunun OHAL’in uzatılmasına yönelik tavsiye kararına CHP’den tepki geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, yaptığı yazılı açıklamada, AKP’nin OHAL sürecinde çıkardığı Kanun Hükmünde Kararnameler ile adeta Meclis’i devre dışı bıraktığını savundu.
“Sadece dün OHAL kapsamında Yozgat’ta içki içilen mekanların kapatıldığı belirtiliyor. Yine içlerinde muhalif çizgileriyle bilinen birçok televizyon kanalı gerekçesiz bir şekilde kapatıldı” diyen Cankurtaran, “Ülkede adeta bir OHAL rejimi yaşanıyor. AKP, elindeki OHAL sopasını istediği zaman muhaliflerin tepesine vurmak için bırakmak istemiyor” değerlendirmesinde bulundu.

“2. DARBE İDDİASI OHAL’İ UZATMAK İÇİN”
ANKA'nın haberine göre, AKP’nin OHAL’i uzatmak için türlü bahaneleri devreye sokabileceğini ifade ederken, son günlerde bazı çevrelerce dillendirilen “ikinci darbe” iddialarına işaret eden Cankurtaran, şöyle devam etti:

“Bu tür iddialar OHAL’i uzatmaya zemin yaratmak için ortaya atılıyor olabilir. Her üç ayda bir yani OHAL’in süresinin yenilenmesi gerektiğinde benzer iddialar tedavüle sokulursa şaşırmayalım. 1999 depreminden sonra türeyen ve o dönemde halkı tedirgin eden deprem tellallarının yerini şimdi de darbe tellalları alacak gibi görünüyor. Deprem tellallarının bazı yerlerde bina ve arsa fiyatlarını düşürmek için söylentiler yaydığı iddiaları ortaya çıkmıştı. Darbe tellalları da anlaşılan baskıcı uygulamalara zemin yaratmak için hayli aktif olacaklar.”

Kaynak: Birgun.net