Ankara Ticaret Odası Başkanlığı için seçimlere 3 gün kaldı. 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişiminin ardından yaklaşık 2 ay sonra ATO Başkanı Salih Bezci ve 9 yönetim kurulu üyesi görevlerinden istifa etmiş; aynı gün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 33 yaşındaki oğlu Osman Gökçek ATO Başkanlığı için adaylığını açıklamıştı.

Seçimlere sayılı günler kala Ankara'nın yükselen yıldızı İncek'te yürüyen iki proje 'Osman Gökçek'e açılan başkanlık yolunu' özetliyor. Melih Gökçek'in başkanlığı yaptığı Ankara Büyükşehir Belediyesi İncek'te sahibi olduğu 16 bin 760 metrekare  olan “111422 ada, 1 nolu parselin” inşaat emsalini 16 Ağustos 2013 tarihinde Meclis kararıyla 0.30 dan 1.40 arttırdı. Arsa, emsali artmış haliyle 6 Şubat 2014 tarihinde satıldı. Arsa için “ATO 2013 Meclis Üye Kooperatifi” kurularak; ATO meclis üyelerinin her birine bir daire düşmek üzere “188 daire” alacak şekilde inşaat firmasıyla anlaşıldı. İnşaatı yapacak şirket ise ATO Başkanlığı'ndan istifa eden Salih Bezci'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı BESA Grup. 16 bin metrekare arsa alanı ve 51.000 metrekare inşaat alanı üzerinde oluşan proje, birçok sosyal tesise, fitness merkezine ve yüzme havuzuna sahip olacak. 3 blokta toplam 188 adet konut yükselecek. Dairelerin 148 adeti 4+1, 40 adeti 2+1 konut olacak.

Komşu proje kimin?

BESA Grup, ATO projesine komşu arsada yürüyen büyük bir projeye de 2016 yılında imza attı. Neredeyse aynı tarihlerde 53 bin 981 metrakarelik “119735 no’lu adadaki parselleri” belediyeden satın alan BESA Grup, Kent İncek projesini yapıyor. Proje yaklaşık 54 bin metrekare arsa üzerinde her biri 600 metrekareye oturan 7 blokta toplam 604 adet konutu içeriyor.

Bezci ne demişti?

ATO başkanlığından istifa eden Bezci, "Ben bunu uzun zamandır düşünüyordum. Zaten ailem de bunu uzun zamandır düşünüyordu. İşlerimin yoğunluğundan dolayı, şehir içinde de şehir dışında da işlerim var, işlerimin yoğunluğundan, ailemin de isteği doğrultusunda istifa ettim. Durum budur" açıklamasını yapmıştı.

Gökçek'e 188 üyeden 142 imza

Osman Gökçek'in adaylığını açıklamasından sonra Gökçek'e ilk resmi rakip de önceki gün çıktı. Basın toplantısıyla adaylığını resmen açıklayan Gürsel Baran'ın açıklaması ise dikkat çekti: “Bundan önce 2013 seçimlerinde neler yaşadığımız malumunuz çok detaya girmeye gerek yok. Bugün de bir komiteden bir grup arkadaşın istifa ettirilmesi birkaç gün sonra yönetim kurulunun çoğunluğunun istifa ettirilmesi ve arkasından bu bir hafta içinde odaya gelen kardeşimizin arkadaşımızın (Osman Gökçek) burada aday olması. Burası Ankara Ticaret Odası, buranın kendine göre teamülleri var. Bir hafta içinde bütün bu işlerin yaptırılmasını çok doğru bulmadık. 2013’teki oyun kurucuların bugün tekrar oyun kurucu olmasına müsaade etmek istemiyoruz. Biz Ankara Ticaret Odası’nın 188 üyesiyle istişareyle aday gösterildik.”

Başkanlık için adaylığını açıklayan Osman Gökçek’e 142 meclis üyesi imzalı destek vermişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr