Proje okul ilan edilen liselerde, sekiz yıllık görev süresini dolduran ve eylül ayında çıkarılan KHK ile “norm fazlası” ilan edilerek, başka okullara tayini istenen öğretmenlere atamaya yönelik tebliğler iletilmeye başlandı. Vefa Lisesi’ndeki öğretmenlere tebliğleri iletilirken, Kadıköy Anadolu ve Cağaloğlu Anadolu Lisesi’ndeki öğretmenler tebliğlerini almadı. Okul idarelerinin, tebliğleri, “tepkilerin önüne geçmek için” belli zaman aralıklarıyla ilettiği öğrenildi.

Proje okul uygulamasına karşı çıkan veliler, bugün Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde eylem düzenleyecek. Proje okul ilan edilen liselerdeki öğretmenlerle ilgili son durum ise şöyle;

Kadıköy Anadolu Lisesi: Okulda 8 yıllık görev süresini doldurmuş 52 öğretmen bulunuyor. Bu öğretmenlerin başka okullara atanmasıyla ilgili tebliğler liseye ulaştı. Ancak öğretmenler, dün itibarıyla tebliğ kâğıtlarını almadı. Okulda ayrıca 4 ile 8 yıl arasında görev yapmış 19 öğretmen bulunuyor. Bu öğretmenleri okulda tutmak idarenin inisiyatifinde. Bu öğretmenlerden kaçının başka okullara tayin edildiği bilinmiyor.

Vefa Lisesi: Okuldaki toplam 40 öğretmenden 28’i eylül ayında çıkarılan KHK ile norm fazlası haline geldi. Bu öğretmenlere, hafta içinde atama tebliğleri yapıldı ve öğretmenler yeni okullarında görevlerine başladı.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi: Okuldaki 23 öğretmen norm fazlası ilan edildi. Ancak bu öğretmenler tebliğ yazılarını idareden almadılar. Öğretmenlerin, bugün okulda yapılacak eylem sırasında öğrencilerle birlikte olmak istedikleri bu yüzden yazılarını almak için bugünü bekledikleri öğrenildi.

İstanbul Erkek Lisesi: Lisede görev yapan 35 Türk öğretmenden 20’si norm fazlası olarak başka okullara atandı. Okulun sayısal derslerinde Türk öğretmen bulunmuyor. Almanca derslerine giren 4 Türk öğretmen Cağaloğlu Anadolu Lisesi’ne giderken, Cağaloğlu’ndaki 2 öğretmen ise İstanbul Erkek Lisesi’nde görev yapmaya başladı.

Kabataş Erkek Lisesi: Kabataş’ta norm fazlası olan 20 öğretmenin yeni okullarına atama tebliği yapılmasına geçen hafta başlandı. Okulda önümüzdeki hafta bütün atamalar tamamlanacak ve öğretmenler yeni okullarına gönderilecek.

Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi: Okulda norm fazlası olan 25 öğretmenin resen ataması yapıldı. Atamaların tebliğ süreci devam ediyor.

Vefa Lisesi’nde hüzünlü veda

Aslı Erdoğan’a büyük destek Avusturyalı kadın milletvekilleri yazar Aslı Erdoğan’ın kitaplarından bölümler okudu Aslı Erdoğan 28 öğretmenin başka okullara atandığı Vefa Lisesi’nde, öğrenciler öğretmenleri için bir veda töreni düzenledi. Bir öğrenci bütün okulun adeta yas tuttuğunu söyleyerek şöyle dedi:

“Okulumuz, öğretmenleriyle bilinen bir kurum. Mesela 28 yıldır okulda görev yapan bir tarih hocamız ayrılıyor. İngilizce zümremizin çoğu ayrıldı. Bu öğretmenler bizimle ailelerimiz gibi ilgileniyorlardı. Buradaki hoşgörü ortamını sağlayan bu öğretmenlerimizdi. Ayrıca bir buçuk aydır eğitimimiz çok aksadı. Doğru dürüst ders de işleyemedik.”

 

     Kaynak: Cumhuriyet.com.tr