Gazetemiz Cumhuriyet, Trabzon Öğretmenevi’nde yasaklandı. Türkiye’nin en köklü gazetesi, yaklaşık 6 aydır Trabzon Öğretmenevi’ne alınmıyor. Dışarıdan getirilip lokale bırakılan gazeteler de kaldırılıyor.

Çok sayıda öğretmenin şikâyeti üzerine görüştüğümüz Trabzon Öğretmenevi Müdürü Yusuf Sever, yasaklama kararını doğruladı. Milli Eğitim Bakanlığı ya da Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün konu ilgili bir talimatı olmadığını, kararın tamamen Öğretmenevi Danışma Kurulu tarafından alındığını açıklayan Savar, yazar ve yöneticilerimiz hakkında açılan dava nedeniyle bu kararın alındığını söyledi. Sever, “Aşırı yayınları kontrol ediyoruz. Belirli bir kural şart. Burası bir kamu kurumu. Mesela televizyonda. Kimi Halk TV ya da Ulusal kanal, kimi A Haberi izlemek istiyor. Sıkıntı çıkıyor. Biz de artık ortada olan NTV, CNN, Habertürtk’ü açıyoruz’” dedi. Sever, danışma kurulunun 6 ayda bir toplandığını, Cumhuriyet ile ilgili kararı gözden geçirebileceklerini söyledi.

Uygulamayı eleştiren Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Engin Nur, “Öğretmenevinin danışma kurulunun bu konuda böyle bir karar alma yetkisi yoktur. Cumhuriyet gazetesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesinin yani tam bağımsız demokratik laik sosyal hukuk devletinin sesidir. Bu kararın kaldırılmasını istiyoruz” dedi. Eğitim İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü ise, “Basın özgürlüğüne engel olan, taraf olan kurum ve kuruluşları reddediyoruz. Bu anlamda Trabzon Öğretmenevi yöneticileri ve Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü’nü göreve davet ediyoruz”dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr