24 Nisan’da Talas İlçesi Bahçelievler Mahallesi'ndeki binada meydana gelen olayda hazırlık sınıfı öğrencisi U.Ç. iddiaya göre ziyaretine gelen arkadaşları ile görüşmek istedi. Ancak, iddiaya göre bu konuda tartıştığı güvenlik görevlisi tarafından dövülüp 3 yerinden bıçaklandı. Ağır yaralanan U.Ç. Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, yakalanan güvenlik görevlisi tutuklandı.

Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu güvenlik görevlisi O.G. ile hastaneden taburcu edilen U.Ç ve avukatları hazır bulundu. Suçlamaları kabul etmeyen O.G. "Ben kendisinden özür dilerim. Ben canice bir şey yapmadım. Ambulansı da ben çağırdım" dedi. O.G.'nin avukatı da, müvekkilinin 16- 17 yıldır kişilik bozukluğu ile ilgili tedavi gördüğünü öne sürdü.

'DÖVDÜ, AYAĞI İLE KAFAMA BASTI, SONRA BIÇAKLADI'

Güvenlik görevlisi tarafından dövülerek bıçaklanan U.Ç. ise ifade öncesi gözyaşı dökerek, O.G.'nin ifade verirken salondan çıkarılmasını istedi. Bu isteği kabul edilen U.Ç., "Beni iki dakika dövdü, ayağı ile kafama bastı. Bir ara girişteki turnikenin oradan beni diğer tarafa fırlattı. Kaçmak istedim kaçamadım. Sonra eline aldığı bıçakla önce bacağımdan, sonra göğsümden bıçakladı. Sonrasında bir bıçak darbesi daha vurmuş, şikayetçiyim" dedi.

O.G., U.Ç.’nin ifadesinin ardından yeniden duruşma salonuna alındı.

Mahkeme heyeti, telefon kayıtlarının araştırılması ve güvenlik görevlisi O.G.’nin kişilik bozukluğu tedavisi görüp görmediği ile ilgili bilgilerin gelmesi için davayı 8 Eylül'e erteledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr