Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin de üzerinde bulunduğu, arazinin imar planı bir gecede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, “sınırsız kat izni” ile çıktı. Mimarlar Odası ve Şehir Bölge Plancıları Odası’nın açtığı davalarla plan iptal edildi. Ancak Bakanlık tarafından, 2014’te yeniden hazırlanan planla, 59 bin metrekarelik arazisinin 36 bin metrekaresine imar izni verildi. Alana otel, AVM, mağaza ve rezidans yapma hakkı tanınarak, okul alanı yüzde 70 azaltıldı.

Hazırlanan plana göre 37 katlı 4 gökdelenin Şişli’nin tam ortasında yükselecekti. Daha sonra inşaat, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür Bakanlığı’nı karşı karşıya getirdi. Daha önce inşaatla ilgili yeşil alanı hafriyat alanına döndürmesi nedeniyle durdurma kararı alan Şişli Belediyesi’ne Şehircilik Bakanlığı tarafından iletilen yazıda, imara ilişkin her türlü işlem yetkisinin bakanlığa ait olduğu belirtilip, inşaat faaliyetinin durdurulma işleminin kaldırılması istenmişti. Ancak Kültür Bakanlığı, Şişli Belediyesi’ne yolladığı yazıda konu hakkında bilgisi olmadığını belirterek, inşaatın durdurulmasını istedi. İnşaat dün belediye tarafından durduruldu.

 Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ve STK'ler okulun boşaltılması ve gökdelen yapılmasına karşı pek çok kez eylem yapmış ve nöbet tutmuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr