Çaydurt Mahallesi'ndeki Alıçören Ortaokulu'nda 4 yıldır görev yapan 20 yıllık H.T. adlı erkek öğretmen, iddiaya göre önceki gün 6/B sınıfındaki öğrencileri bilinmeyen bir nedenle dövdü. Öğretmenin hakaret edip tokat attığı 7 öğrenci, aileleriyle birlikte Çaydurt Jandarma Karakolu'na giderek şikayette bulundu. Şikayetler üzerine jandarma, öğretmeni bulmak için çalışma başlattı. Ancak öğretmene ulaşılamadı. Okuldaki diğer öğretmenlerle de zaman zaman anlaşmazlıklar yaşadığı ve onlara da hakaretler ettiği ileri sürülen öğretmen, dün ve bugün okula gitmedi.



Şikayetçi öğrencilerden A.K.E., öğretmenin bir anda sebepsiz üzerine yürüdüğünü ileri sürerek, "Hiçbir şey yapmadığım halde yüzüme tükürüp, küfürler etmeye başladı. Sesleri duyan Müdür Yardımcısı geldi, sınıftan çıktılar. Daha sonra öğretmenimiz geri geldi. Elini kaldırıp diğer arkadaşlarımıza vurmaya başladı. Şimdiye kadar birçok arkadaşımızı dövdü. Bize değişik lakaplar takıyordu. 'Satanist', ‘Ayı’ gibi kötü laflar kullanıyordu" dedi.

Öğrencilerden U.T. ise öğretmenin eliyle 6 kez kafasına vurduğunu, diğer arkadaşlarını da dövüp, küfür ettiğini iddia etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ise konuyla ilgili soruşturma başlatıp müfettiş görevlendirdiklerini söyledi. Cengiz, "İddialar doğruysa, öğretmen hakkında gereken yapılacaktır. Bu çok ciddi bir konu. Biz bu konuyla ilgili idari soruşturmayı başlattık. Öğretmenin sorunları olabilir. Biz bu durumdan daha yeni haberdar olduk. Eğer uzun süredir okulda böyle olaylar yaşanıyorsa bunun da araştırılması gerekir" dedi.

Jandarma, kent merkezinde daha önce görev yaptığı okulda da benzer suçlamalar üzerine soruşturma geçirdiği öğrenilen öğretmeni bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr