Çalışma arkadaşlarıyla birlikte akşam yemeği için bir restorana giden Bakan Avcı, restoranın girişinde çocuklar için ayrılmış oyun odasında atlıkarınca üzerindeki çocuklarla sohbet etmek istedi.

Çocukların yanına giden Bakan Avcı, öğrencilerin ellerindeki kitap, defter ve kalemlerin oyun odasında ne işe yaradığını merak edince gerçek ortaya çıktı. Tatilde ev ödevini yasaklayan genelgeye rağmen bazı özel okullarda okuyan çocukların atlıkarınca üzerinde bile ödev yapmaları Bakanlığı yeniden harekete geçirdi. Telefonla hem ilgili özel okulun yetkilisini hem de Ankara İl Milli Eğitim Müdürü’nü arayan Bakan Avcı, konunun araştırılması ve gereken işlemin yapılmasını istedi. Bakan Avcı’nın talimatı sonrasında ödev yapmaktan kurtulan çocukların sevinç içerisinde oldukları görüldü.


Milli Eğitim Bakanlığı’nca tatilde ödevi yasaklayan genelgeye rağmen bu yasağı delen okulların Türkiye genelinde tespit edilip gerekli işlemin yapılması için çalışma başlatıldı. Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü de ödev yasağını delen okullar hakkında inceleme başlattı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr