KTÜ Öğrenci Kolektifi mensubu öğrenciler, Ankara Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal’a tepkilerini dile getirmek için, özel güvenlik ve çevik kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı Rektörlük önünde biraraya geldi.

'ÜNİVERSİTELER BİAT EDENLERİN DEĞİL, AMFİLERDE BİLİM ÜRETENLERİNDİR'

Grup adına açıklama yapan öğrencilerden Seçil Yağmur Muti, "Üniversiteler, bilimi, aklı, sanatı, doğayı savunan, emekten yana olan üniversitelilerin yaşam alanıdır. Üniversiteler biat edenlerin değil; sıralarda, amfilerde bilim üreten, yasakları delerek üniversite salonlarında etkinlik gerçekleştiren üniversitelilerindir" dedi.

'REKTÖR SARAYDAN ÇIKTI'

Ardından öğrenci grubu KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal’a tepkileri dile getirmek için de ilginç bir yola başvurdu ve üzerinde, 'Saray', 'Öğrenci', 'İşçi', 'Bilim' ve 'Sanat' yazan kutuları tek tek açarak Rektör Prof. Dr. Baykal’ın fotoğrafını bulmaya çalıştı. 'Saray' yazılı kutunun içinden Rektör Baykal'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte görüldükleri fotoğrafın çıkması sonrasında da öğrenciler eylemi sonlandırarak dağıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr