Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ı evinde konuk eden Nezhad, “Yılın annesi olduktan sonra İran’da affetme olaylarında büyük artış oldu. İdamlar azaldı” diye konuştu.

Tahran 22. Bölge, Royan ve Nişabur belediyeleri ile kardeşlik ve işbirliği protokolleri imzalamak için meclis üyeleri ile birlikte İran’a giden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Samareh Ali Nezhad’ı Royan’daki evinde ziyarette bulundu. Başkan Kılıç ve beraberindeki heyeti evinde ağırlayan Samareh Ali Nezhad, oğlunun katilini idam sehpasından indirmesinin İran’da geniş yankı bulduğunu anımsatarak “Yılın annesi ödülünü aldıktan sonra dünyanın dört bir yanından kadınlar evime geldi. Affetme olaylarında büyük artış oldu. Affetmenin insana verdiği iç huzuru, kısas ve intikam duygusu hiçbir zaman veremez. İnanıyordum ki oğlum öbür dünyada çok iyi yerde ve rahat” dedi. Maltepe Belediyesi tarafından 2014 yılında “Yılın Annesi” seçilen Samareh Ali Nezhad, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Maltepelilerin konuğu olmuştu. 

‘İran’da kız kardeşim var’

Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Biz 6 erkek kardeşiz ama benim İran’da bir kız kardeşim var” dedi. Kılıç “Kolay değil evlat acısını dindirmek, katilini bağışlamak. Ancak insan sevgisi olan Anadolu hümanizmini içselleştirerek anlayabiliriz. El Nezhad ailesi İran’da yuvamız oldu. Samareh El Nezhad, başka bir dünya mümkün dedi. Oğlunun katilini tek bir tokat karşılığında idam sehpasından aldı” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr