MHP eski milletvekili ve genel başkan adayı Sinan Oğan, bazı üst kurul delegeleri, partililer ve bazı sivil kuruluşlarının temsilcileri ile Sivas'ta bir otelde toplantı yaptı. Partililere konuşan Oğan, MHP'nin 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri arasındaki 5 aylık dönemde 2 milyon oy kaybettiğini belirterek, "Meclis'teki sandalye sayısının 80 den 40'a düşmesi sonucu, ülkücü, milliyetçi hareketin bir kurultay toplayarak bu kayıplarının sebebini sorgulamasını ifade ettik ve bu sebeple yola çıktık. 81 vilayette ülkücülerle buluşacağız ve kucaklaşacağız. Ülkücü hareketin bütün şartlar uygunken neden iktidar olamadığını konuşacağız" dedi.

"548 DEĞERLİ İMZAYA SAYGI GÖSTERİLSİN"

Olağanüstü kurultay için imza veren delegelere saygı gösterilmesi gerektiğini söyleyen Oğan, "Genel Başkan'a bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Cumhuriyet şehri Sivas'tan çağrıda bulunuyorum. Sayın Genel Başkanım, düşün önümüze hep beraber kurultaya gidelim. Bizlerle birlikte toplayın bütün söyleyecek sözü olan arkadaşlarımızı ortak aklı bularak ülkücü iktidara hep beraber yürüyelim" dedi.
Ülkücülerin mahkeme salonlarına düşmemesi gerektiğini belirten Oğan, "Kurultayımızı siz toplayın. Ülkücüleri mahkeme salonlarına düşürmeyin. Eğer ki bu hareketin yeniden dirilişi mahkeme salonlarında olacaksa bile biz bu hareketin dirilişi adına gerekirse mahkeme salonlarından geçerek kurultay salonlarına geleceğiz. Biz isteriz ki ülkücü iradenin 548 değerli imzasına sayın genel başkanımız saygı göstersin ve kurultay talebini yerine getirsin" diye konuştu.

Partide kurultay delegelerinin duruma el koyduğu görüşünü savunan Sinan Oğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye şöyle seslendi:

"Kurultay delegelerimiz 'Siz artık yoruldunuz, siz artık dinlenin, siz artık bayrağı sizden sonra gelecek ülkücü kardeşimize devredin' dediler. O koltuklar hiç kimsenin babasının malı değildir. Genel merkez hiç kimsenin tapulu malı değildir. Eğer o genel merkez o koltuklar bu dava birisinin babasının malıysa bugün sabah buraya gelmeden mezarı başında dua ettiğimiz ülkücü şehitlerimizindir, Muhsin başkanlarımızındır, bu ülkeye can veren Fırat Çakıroğullarımızındır. Biz hepimiz faniyiz bizler göreve talibiz koltuğun tapusuna talip değiliz."

Olağanüstü kongre için imza veren il başkanlarının görevden alınmasını da eleştiren Oğan, "Ülkücü, milliyetçi hareket içerisinde farklı fikirleri yaşatmak için yola çıktık. Eğer bu arkadaşımız farklı yoldan gitmeyi daha üstün biliyorsa onu hain, fitne, şunun ajanı, bunun adamı diye yaftalamayı bırakacağız. Her bir ülkücü bizim için değerlidir diyeceğiz" dedi

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr