Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) önceki başkanlarından Burhan Felek adına düzenlenen “Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri”ne değer bulunan, aralarında gazetemiz yazarı Şükran Soner’in bulunduğu 21 gazeteci ödüllerini aldı. TGC önceki başkanlarından Şeyhül Muharririn Burhan Felek adına konulan “Basın Hizmet Ödülleri” geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

TGC Burhan Felek Konferans Salonu’nda düzenlenen törende konuşan TGC Başkanı Turgay Olcayto, “Her gün hızla değişen gündeme alıştık. Bir sabah kalkıyorsunuz, internet çalışmayabiliyor. Halkın haber alma hakkı tamamen ortadan kaldırılmış durumda. Meslektaşlarımızın sık sık gözaltına alındığı, tutuklandığı bir dönemdeyiz.Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası, DİSK Basın İş, Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak, her gün Cumhuriyet’e gidiyoruz. Destek vermeye çalışıyoruz. Gazetede çocuklar, gece gündüz çalışıyorlar. Cumhuriyet’e yapılan yalnızca Cumhuriyet’e yönelik bir şey değil. Muhalif olan bütün gazeteleri etkileyen bir şey. Hayatın Sesi TV, IMC TV aynı şekilde kapatıldı. Muhalif olan her yayın organını kapatmaya çalışan bir iktidarımız var.”

Ödül alanlar

Turgay Olcayto, Orhan Erinç, Engin Başçı, Esat Yılmaer, Kamil Masaracı, Niyazi Dalyancı, Nuray Özger, Rahmi Turan ve Sibel Güneş’ten oluşan seçici kurulun yaptığı oylama sonucunda, Ali Baransel, Atilla Gökçe, Ayhan Fırıldak, Ayşegül Dora, Deniz Banoğlu, Ergun Çağatay, Erkut Can, Erol Nural, Ertuğrul Akbay, Feyza Algan, Garbis Keşişoğlu, Güven Taner, İsmet Tongo, Kurtar Çakın, Metin Özyıldırım, Nahit Duru, Seçkin Türesay, Selim Esen, Seraceddin Zıddıoğlu, Şekip Gümüşkanatlı ve Şükran Soner TGC Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’ne layık görüldü. Törene katılamayan Şükran Soner adına ödülü TGC Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver, gazeteci Turgut Fethi Erden’in elinden aldı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr