Kokteylin ardından gerçekleştirilen ödül töreninde ilk olarak "Onur Ödülleri" dağıtıldı. Ahmet Soner, Menderes Samancılar, Gülsen Tuncer ve Hilmi Etikan Onur Ödülü'ne değer görüldü. En İyi Film "Abluka" seçilirken, filmin yönetmeni Emin Alper de "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Senaryo" ödüllerini aldı.

Yılın En iyi Yabancı Film Ödülü "Mad Max: Fury Road"a verilirken, "Emek Ödülü" ise Emek Sineması yer göstericileri Murat Aldemir ile Hayri Akkoç'a takdim edildi.

CEM YILMAZ YİNE GÜLDÜRDÜ

En İyi Yabancı Film Ödülü'nü vermek üzere sahneye çıkan Cem Yılmaz, yaptığı esprilerle salondaki davetlileri bol bol güldürdü.

Cem Yılmaz, ödülü takdim ettikten sonra salondan ayrıldı. Emek Ödülü'nü vermek için sahneye çıkan, aynı zamanda Emek Sineması Mücadele Sözcüsü de olan tiyatrocu Defne Halman, yıkılan Emek Sineması yerine yapılan AVM'nin içerisindeki yeni sinemanın adının Emek Sineması olarak belirlenmesini kabul etmeyeceklerini söyledi.

Halman konuşmasını sonlandırırken, elindeki “Emek Bizim, İstanbul Bizim" yazılı dövizi havaya kaldırarak bir süre slogan attı. Salondaki davetliler de Halman'ın sloganlarına eşlik etti.Bu sırada, SİYAD adına okunan bildiriyle, Emek Sineması yerine yapılan AVM'nin içindeki yeni sinemada yapılacak etkinlikere dernek üyelerinin katılmayacakları açıklandı.

SİYAD Ödülleri'ni alanlar şunlar: 

En İyi Film: Abluka

En İyi Yönetmen: Emin Alper (Abluka)

En İyi Senaryo: Emin Alper (Abluka)

En İyi Kadın Oyuncu: Esme Madra (Nefesim Kesilene Kadar)

En İyi Erkek Oyuncu: Nadir Sarıbacak (Sarmaşık)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Özgür Emre Yıldırım (Sarmaşık)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Şebnem Hassanisoughi (Bulantı)

En İyi Kurgu: Abluka

Umut Ödülü 'Ahmet Uluçay En İyi İlk Film Ödülü': Nefesim Kesilene Kadar

En İyi Görüntü Yönetimi: Rüzgarın Hatıraları

En iyi Belgesel: Hasret

En İyi Kısa Film: Salı

En İyi Müzik: Çekmeköy Underground

En İyi Sanat Yönetimi: Çekmeceler

 


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr