'4. Yeteneği Görün' etkinliği aslında 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü'nde yapılması planlanmış ancak, Ankara Güvenpark'ta gerçekleştirilen terör eyleminde 38 kişinin yaşamını yitirmesinden dolayı, 7 Nisan'a ertelenmiş.

Down Sendromlular ODTÜ'de misafir edilerek yeteneklerini sergileyebilecekleri ortam sağlanıyor. Amaçları, insanlara engellilerin de her şeyi yapabilecekleri ve önlerinde bunun için bir engel olmadığını göstermek.

Katılan Down Sendromlu dostlar, yeteneklerini sergileyecek. Down Sendromlu olan Evrim Ak piyano gösterisiyle izleyicilere eşsiz bir gece yaşatacak. İzleyenler arasında Tomurcuk Vakfı ile Zihinsel yetersiz çocukları yetiştirme ve koruma vakfı (ZİÇEV) yetkilileri olacak.

Etkinlikte; piyano dinletisi, pandomim gösterisi, mini kabare, zeybek gösterisi gibi çeşitli aktiviteler izletilecek.

LODOS grubu 2012 yılından itibaren ODTÜ'de farkındalık yaratmak için uğraş veriyor.

Etkinliğe dışarıdan katılabilmek için https://www.facebook.com/events/460495027484441/ adresinden topluluğa isim bildirme zorunluluğu var.

LODOS'UN AĞZINDAN: BİZ KİMİZ?

LODOS, 2012 yılında, lösemili ve zihinsel engelli bireyler başta olmak üzere desteğe ihtiyacı çocuklarımızla onları sosyal yönden tamamlayıcı etkinlikler gerçekleştirme amacıyla ODTÜ Kültür İşleri bünyesinde kurulmuş bir öğrenci topluluğudur. Topluluk ismini, çalışmalarında öncelik verdiği hastalık ve genetik farklılıklar olan Lösemi, Otizm, Down Sendromu ve Serebral Palsinin baş harflerinden almıştır. Kuruluşumuzun üzerinden geçen kısa zaman içerisinde aramıza katılan ve desteklerini esirgemeyen arkadaşlarımız sayesinde topluluk hızla büyümüş, düzenlenen onlarca hastane, vakıf ve eğitim kurumu ziyareti, gerçekleştirilen onlarca dilek ve organize edilen pek çok farkındalık etkinliği ile yüzlerce çocuğumuza ulaşılmış, insanların onların farkına varmasına katkıda bulunulmuştur.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr