Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nden yapılan açıklamada, "Erdoğan'a hakaret" suçlamasıyla aralarında Başkanlar Kurulu, MYK ve PM üyeleri, İl-İlçe Yönetim Meclisi üyelerinin de bulunduğu, 28 ilde 181 üyenin, toplam 500 yılın üzerindeki hapis istemiyle yargılandığı belirtildi.

"Asıl yargılanması gereken Erdoğan’dır" denilen açıklamada, davalara ilişkin "Bugüne kadar açılan davalarda 11 kişi beraat etti, 2 kişi hapis cezası aldı, 22 kişi 11 ay 20 gün ceza aldı, cezalar ertelendi, 146 kişinin yargılanması devam ediyor" bilgileri yer aldı.

ÖDP'den yapılan açıklama şöyle:



Asıl suçlu ve yargılanması gereken, Anayasayı fiilen değiştirdiğini söyleyen, Anayasa Mahkemesi kararına uymayacağını ilan eden;  Cumhurbaşkanı’nın anayasada tanımlanan ‘tarafsızlık’ ilkesini tümüyle ortadan kaldıran, AKP’nin fiili başkanlığını yürüten Erdoğan’dır.

Asıl suçlu ve yargılanması gereken, Suriye’de cihatçılara MİT tırlarıyla taşınan silahlara ilişkin soruşturmalara engel olan ; Oğlunun, Bakanlarının içinde olduğu şimdi ABD’de yargılanan Zerrab’a kadar uzanan yolsuzluk dosyalarının üzerini yargıya müdahalelerle kapatan Erdoğan’dır.

Tüm bunların hesabını sormak suç değil memleketimize karşı sorumluluğumuzdur. Üzeri kapatılmaya çalışılan gerçekleri açıklamak suç değil memleketimize karşı sorumluluğumuzdur. Gerçekleri her yerde söylemeye devam edeceğiz.

Davalarda

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr