Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic, gelecek sezon yine savaşan bir takım olacaklarını belirtti.

Obradovic'in Fenerbahçe Kulübünün aylık resmi dergisinin temmuz sayısına verdiği röportajda, çok iyi bir sezon geçirdiklerini ve mücadele ettikleri her kulvarda final oynadıklarını kaydetti.
Zeljko Obradovic, "Özellikle THY Avrupa Ligi finalinde uzatmaya giden bir maç oynadık. Bu anlamda bizim için çok iyi bir sezondu. İyi ya da kötü aldığımız sonuçlardan daha da önemli olan bir şey var, o da basketbol oynama şeklimizdi. Taraftarlara ve bizleri destekleyen herkese güzel bir basketbol seyri sunduk. Gelecek sezon yine savaşan bir takım olacağız." ifadelerini kullandı.

"HEPİMİZİN HEDEFİ AYNI"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kendilerine güvenerek, her zaman destek verdiğini kaydeden sarı-lacivertli çalıştırıcı, "Ekip olarak çok sağlıklıyız ve hepimizin hedefi aynı. En önemlisi de başkanımız Aziz Yıldırım'ın aynı hedefler doğrultusunda çalışması. Başkanımız bana, genel menajer Maurizio Gherardini'ye ve yardımcısı Ömer Onan'a çok güveniyor. Takım ile ilgili her şeye birlikte karar verdiğimiz için bize güvenmesi çok güzel. Bu desteğinden dolayı da çok mutluyuz." değerlendirmesinde bulundu.

"BENİM İÇİN İYİ YA DA KÖTÜ OYUNCU VARDIR"

Kendisi için genç veya tecrübeli oyuncu ayrımının olmadığının altını çizen Zeljko Obradovic, "Benim için iyi ya da kötü oyuncu vardır. O yüzden her şey onların agresifliğine ve kendilerini ne kadar basketbola adadıklarına bağlı. Genç oyuncu üreten ya da bu oyuncuları bünyesinde barındıran kulüplerin, bu oyuncuların gidişine engel olması gerekiyor. 6-7 yıl boyunca genç bir oyuncuya yatırım yapıyorsunuz ancak 18 yaşına geldiğinde gidebiliyor ve hiçbir yaptırımınız da yok. Bunun yeni genç oyuncu çıkarabilme adına maddi bir yaptırımı olmalı. Bunu dışında THY Avrupa Ligi, önümüzdeki sezon itibarıyla başka bir formatta oynanacak ve IMG firmasının desteğiyle ABD basketboluyla yarışabilecek seviyeye gelecektir. Bu sayede de genç oyuncuları Avrupa'da tutabiliriz." şeklinde görüş belirtti.

"TARAFTARIMIZ BİZE GÜVENMEYE DEVAM ETSİN"

Taraftarların kendilerine her zaman destek verdiğini için mutluluğunu dile getiren Obradovic, "Taraftarımıza, bana güvendikleri için çok teşekkür ederim ama ne zaman bana tezahürat yapsalar, takımı gösteririm, çünkü bu hepimizin birlikte yaptığı bir şey. Taraftarımız bize güvenmeye devam etsin. Onların desteğiyle her şeyin mümkün olduğunu biliyorum. Ne kadar büyük takım olursanız olun, taraftarınızın desteği yoksa bunun hiçbir anlamı yok" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr