ABD'nin The New York Times gazetesinde yer alan habere göre, ABD Başkanı Barack Obama Demokrat Parti kurultayında yaptığı konuşmada, Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton'a tam destek verdiğini açıkladı. Obama, 'şimdiye kadar ABD başkanlığına aday olan kendisi dahil hiç kimsenin bu görevi yürütme konusunda Clinton kadar ehil olmadığını' söyledi.

Demokrat Parti kurultayında yaptığı konuşmada Hillary Clinton'a destek çağrısında bulunan Obama, ülkenin ilk kadın başkan adayı olan Clinton'ı överek "Hillary Clinton'ı zafere taşıyacağız" dedi. Clinton'ın da geçmişte hatalar yapmış olduğunu söyleyen Obama, Clinton'ın yine de 'sadece kendisi için değil, aynı zamanda yaşam kalitelerini yükseltmek ve güvenliklerini sağlamak için bir savaşçıya ihtiyaç duyan tüm Amerikalılar için de güvenilir bir müttefik olduğunu' ifade etti.

Konuşmasında Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ı da eleştiren Obama, ABD'nin geleceğinden umutlu olduğunu belirtti. Obama konuşmasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: "Hillary Clinton, biz her zaman farkında olmasak da bizim için hep burada oldu. Eğer demokrasimiz konusunda ciddiyseniz, sırf Hillary Clinton her konuda sizinle aynı fikirde değil diye evde oturup hiçbir şey yapmamayı göze alamazsınız."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr