Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama, Atatürk Havalimanı saldırısı üzerine telefonda görüştü. Beyaz Saray Sözcüsü, Obama'nın Erdoğan'a yardım teklif ettiğini açıkladı.

İstanbul Atatürk Havalimanı saldırısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Obama görüşmede, İstanbul'daki terör saldırısını şiddetle kınadıklarını söyledi.

Obama'nın açıklamasının ardından görüşmeye ilişkin bir açıklama Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest'ten geldi. Earnest, Obama tarafından Erdoğan'a "soruşturmada destek ve yardım teklifi" yapıldığını açıkladı.

CAMERON: ERDOĞAN'A YARDIM TEKLİF ETTİM

İngiltere Başbakanı David Cameron, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyı da kınayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesinde ülkesinin taziyelerini bildirdiğini söyledi.

Cameron, "Türkiye'de dün meydana gelen korkunç terör saldırısını kınamada bütün parlamentonun benimle birlikte olduğunu biliyorum. Kalplerimiz ve düşüncelerimiz saldırıda ölenlerle, yaralananlarla ve aileleriyle" dedi.

Saldırıda herhangi bir İngiliz vatandaşının zarar gördüğüne dair bir bilgi olmadığını belirten Cameron, dışişleri bakanlığının Türk yetkililer ile durumu tam tespit etmek için işbirliği halinde olduğunu kaydetti.

Cameron, "Bu sabah Cumhurbaşkanı Erdoğan'la İngiltere'nin taziyelerini bildirdiğim bir telefon görüşmesi yaptım ve yardım teklif ettim. Saldırıyla ilgili ayrıntılar henüz ortaya çıkıyor ancak bu vahşi eylemler karşısında birlikte duruyoruz" diye konuştu.

Cameron'ın yanı sıra ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn ile İskoç Ulusal Partisi'nin Avam Kamarası'ndaki sözcüsü Angus Robertson da saldırıyı kınadı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr