Beyaz Saray’da savunma stratejilerini gözden geçirmek üzere Başkan Yardımcısı Joe Biden, Savunma Bakanı Ashton Carter, Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ve ordunun üst düzey komutanlarıyla bir araya gelen ABD Başkanı Barack Obama, görüşme öncesi basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulundu. Sputnik'in haberine göre Suriye ve Irak’ta IŞİD’le mücadeleyi hızlandırmaya çalıştıklarını ve örgütün kayıplar vermeye devam ettiğini ifade eden Obama, uluslararası koalisyon güçlerinin, örgütün ‘kalesi’ Rakka ile Irak’ın Musul kentleri arasındaki ana yolların bağlantısını kestiğini söyledi.

'TÜRKİYE VE BELÇİKA'DA GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ..."

Türkiye ve Belçika örneklerinde gördüğümüz IŞİD’in hâlâ büyük terör saldırıları düzenleyebileceğine dikkat çeken Obama, “IŞİD’i yok etmek benim birinci önceliğim olmaya devam ediyor” yorumunu yaptı.Obama, “Örgütün lider kadrosunu, finansal ağlarını ve altyapılarını yok etmeyi sürdüreceğiz. Onları sıkıştırmaya devam edeceğiz ve yenilgiye uğratacağız” değerlendirmesinde bulundu. IŞİD’in kaybedeceğinden kesinlikle emin olduğunu belirten Obama, mücadelenin kolay olmayacağının da altını çizdi.

NATO MÜTTEFİKLERİNE 'RUSYA'NIN AGRESİF EYLEMLERİNE KARŞI' GÜVENCE

Öte yandan Obama, IŞİD’le mücadeleden bahsetmişken sık sık bu örgütle aynı kefeye koydukları Rusya’ya gözdağı vermeyi de atlamadı.  Obama, “Ordumuzun kendi güvenliğimiz ve müttefiklerimizin güvenliğini korumak ve ve saldırganlığı caydırmak için ihtiyaç duyduğu kabiliyetlere yatırım yapıyoruz. Rusya’nın artan agresif eylemleri karşısında NATO müttefiklerimize yeniden güven aşılamak için Avrupa’daki duruşumuzu artırmak da buna dahil” ifadelerini kullandı.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr