Erdem Mimarlar’ın geçen yıl finale kalan ABD Başkanlık Kütüphanesi projesinden sonra, bu yıl da Obama Başkanlık Merkezi projesi, ABD’de düzenlenen yarışmada en fazla oylardan birini aldı. Merkezin Chicago’da yapılması planlanıyor ve bu doğrultuda kamuoyu araştırmaları devam ediyor. Erdem Mimarlar’ın tasarladığı proje Chicago Jackson Park’ta yer alıyor. Golf sahaların arasındaki projeye, kuş bakışı bakıldığında Obama’nın baş harfini yansıtırken, sokaktan geçen insanların gözünde ise farklı açılardan ‘sonsuzluk işareti görünümü’ özelliği ile dikkat çekiyor.

Sunay Erdem projeyi, “Amacımız, Jackson Park’a en az müdahale ederek bir Başkanlık Merkezi yaparken, aynı zamanda Başkan Obama’yı en iyi anlatacak yapıyı tasarlamak. Jackson Park’ta seçtiğimiz alanda bir tek bitkiye bile zarar verilmedi.” diye tanımladı.



Günay Erdem de, “Başkanlık Merkezi aynı zamanda bir seyir platformu. Yapı yerden göğe doğru yükselerek bir nevi Başkan Obama zamanında Amerikan halkının yükselişini simgeliyor. Merkez’in dairesel formu ise halkın Başkan Obama etrafında toplanmasını ve kenetlenmeyi simgeliyor.” dedi.

Günay Erdem ve Sunay Erdem’in Türkiye ve dünya genelinde 50’den fazla ödülü ve inşa edilmiş birçok projesi bulunuyor. Ankara’da inşaatı tamamlanmak üzere olan Bilgi Teknolojileri Hizmet Binası’nın yanı sıra İtalya’da Napolyon’un kentsel dönüşüme açılan La Spezia Cephaneliği’nin inşaatı devam ediyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr