Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi servisinde tedavisi süren, 26 yaşındaki Nur Cennet Yanık’ın eşi, 32 yaşındaki Erhan Yanık, Mersin Erdemli Devlet Hastanesi’nde eşine uygulanan tedavi sonrasında bacaklarında morarmalar olduğunu ve ailece büyük sıkıntılar çektiklerini söyledi. Erhan Yanık, şöyle konuştu:

"Eşim 25 gün önce Mersin Erdemli Devlet Hastanesi’nde sezeryanla doğum yaptı. Ağrıkesici ile bacağından iğne yaptılar. İğne yapılan yer hemen beyazladı. Daha sonra da morarmaya başladı. Hemşire hanım o bölgeye 2 gün boyunca alkol ile pansuman yaptı. ‘Eve gittiğinizde de kolonya ile pansuman yapın’ dediler. Öyle yapınca daha kötü oldu. Hücresinde ve dokusunda iyice siyahlıklar oldu. Daha sonra Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesine getirdik. Burada ameliyata alındı. İki bacağında da siyahlıklar var. Bu durumdan dolayı 25 gündür çocuğumuzu göremiyoruz. Eşimin sütü de kesildi. Mağdur olduk."

O Ses Türkiye'nin Nur'u yanlış iğne kurbanı

Erciyes Üniversitesi’ndeki tedavisinin sürdüğünü Pazartesi günü de yarasının yeniden açılacağını kaydeden Yanık, "Dokusunun tutup tutmadığı, ayağa kalkıp kalkmayacağı o zaman belli olacak. Mersin’e gittiğimiz zaman hastane hakkında kesinlikle dava açacağız. Bizi hiç aramadılar, ‘Durumu ne oldu’ diye bile sormadılar. Bizi ‘geçmiş olsun’ diye bile arayan olmadı" dedi.  




ACILI ANNE: ÇOCUĞUMU KUCAĞIMA ALAMIYORUM

Nur Cennet Yanık ise, doğum için gittiği Erdemli Devlet Hastanesi’nde sezeryan olduktan sonra orada kalmak zorunda kaldıklarını, ilk gün ağrı kesici olarak sol bacağına vurulan iğnenin bacağımda bir hasara yol açtığını belirtti. Yanık, şunları anlattı:

"İlk başta yanma oldu, sonra kızarıklık ve morarmaya başladı ama iğneyi vuran hemşire de, doktorlar da bunun normal olduğunu ve geçeceğini söylediler. Bacağıma 2 gün boyunca alkol bastılar. 25 gün oldu. 20 gün Mersin’de pansumana gittiğimde hep geçeceğini söylediler. Geçen zamanda bacağım iyice çürümeye başladı. Çocuğumu kucağıma alamıyorum. Yürümekte güçlük çekiyorum. Doğumdan sonra aldığım bütün konserleri iptal etmek zorunda kaldım. Maddi ve manevi olarak sıkıntı yaşıyoruz. Yetkililerden yardım edilmesini istiyorum. Çünkü sağlık çok önemli bir şey. Asla hata kabul etmez."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr